Societat 27/11/2012

Bustos: "Mai ni jo ni ningú hem cobrat comissions, ni hem fet res que estigui fora de la llei"

L'alcalde, imputat per "omissió del deure de perseguir delictes", assegura que està "molt tranquil" i que es demostrarà que no hi ha irregularitats. Demana celeritat a la justícia perquè es faci ràpid la investigació

Ara
2 min
Manuel Bustos compareix per explicar l'operació policial anticorrupció a l'Ajuntament de Sabadell / CRISTINA CALDERER

SabadellL'alcalde de Sabadell, el socialista Manuel Bustos, assegura que la gestió del seu consistori ha estat "honesta, rigorosa, transparent i complint estrictament la llei". I que "mai" ni ell ni "ningú" ha cobrat comissions, ni ha fet "res que estigui fora de la llei". "No tinc res per amagar ni res de què demanar perdó. Tot això estic convençut que serà fruit d'un malson", ha dit l'alcalde en una compareixença de premsa des de l'Ajuntament mateix després de l'operació que hi ha oberta contra la corrupció urbanística i en la qual l'alcalde mateix està imputat per "omissió del deure de perseguir delictes". Bustos ha parlat d'informacions "contradictòries". "No és la primera vegada que un polític és denunciat i que després s'aclareix el cas", ha dit. Ha revelat que els agents que han fet l'escorcoll s'han endut del seu despatx documents oficials de la Diputació de Barcelona, "decrets publicats a la web", ha dit.

Bustos està "molt tranquil" i té la confiança que els seus regidors han actuat amb "transparència i honorabilitat". L'alcalde demana a la justícia que sigui "ràpida". "És evident que els tribunals han d'aclarir si la denúncia pronunciada té base o no té base", ha conclòs. "No permetré que una denúncia sense un aclariment dels fets pugui provocar una ombra de dubte sobre la meva persona", ha afirmat Bustos, que també ha assegurat que no permetrà que aquest cas s'utilitzi per "fer mal al PSC".

L'alcalde de Sabadell ha demanat celeritat a la justícia perquè s'aclareixin "ràpid" els fets, i ha assegurat que si hi hagués alguna prova que "un familiar, qualsevol càrrec electe o de confiança ha comès qualsevol irregularitat", no només actuarà perquè "li recaigui tot el pes de la justícia al damunt", sinó també "tot el pes de la societat".

Bustos ha repetit més de 10 vegades que està "molt tranquil", i ha assegurat que es dedicarà "en cos i ànima" a defensar la seva "honorabilitat".

Bustos també és president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i membre de la comissió executiva del PSC.

Com actuava la trama

Segons han explicat fonts de la Fiscalia Anticorrupció, els membres de la trama de dins l'Ajuntament exigien un dipòsit mínim de 12.000 euros per accedir amb avantatge a les adjudicacions de contractació pública. La quantitat, però, podia variar en funció del pressupost de la construcció a oferir.

Aquest dipòsit es destinava a un fons perdut que "finalment es repartia entre els polítics i funcionaris involucrats en els fets, i també a un pacte implícit i emparaulat d'un 3 per cent en diner negre, un cop acabada l'obra, sobre el total del pressupost final".

Els investigadors estudien ara si aquest diner negre, que acabava en un despatx d'advocats, era col·locat en comptes legals, si es repartia o blanquejava

stats