Societat 25/07/2013

El maquinista del tren sinistrat a Galícia: "Som humans, som humans"

'El País' ha tingut accés a la conversa entre el maquinista i el control de ràdio, en què el conductor hauria admès que doblava la velocitat permesa en el tram del sinistre

Ara
1 min
El maquinista del tren accidentat a Galícia, Francisco José Garzón Amo / REUTERS

Barcelona"Som humans, som humans" i "espero que no hi hagi víctimes, perquè pesaran sobre la meva consciència". Aquestes van ser dues de les frases que va pronunciar un dels maquinistes del tren sinistrat aquest dimecres a la nit a Santiago de Compostel·la.

'El País' ha tingut accés a la conversa que el conductor va mantenir amb els seus companys del control de ràdio, just després de l'accident. El maquinista, que va resultar il·lès però es va quedar atrapat dins la cabina, hauria admès als seus companys que doblava la velocitat permesa en el tram del sinistre, un revolt molt pronunciat. "Vaig a 190!", hauria dit el maquinista, quan la velocitat màxima establerta per a aquest tram és de 80 km/h. Tanmateix, i segons 'El País', el conductor no hauria precisat, en la conversa, per què circulava al doble de velocitat.

Fonts de la investigació, però, han advertit que encara no hi ha cap certesa sobre el que ha passat i que la policia i els tècnics d'infraestructures ferroviàries treballen al lloc de l'accident per intentar obtenir més proves que determinin si l'excés de velocitat ha estat la causa principal o única de l'accident, o s'ha produït per altres motius.

stats