Societat 26/07/2013

El maquinista del tren descarrilat a Galícia: "Em vull morir"

Francisco José Garzón Amo es va desmuntar quan va veure la gravetat de l'accident i va reconèixer en les converses per ràdio amb el centre de control de Renfe que anava al doble de la velocitat indicada

Europa Press
1 min
El maquinista del tren accidentat a Galícia, Francisco José Garzón Amo / REUTERS

Santiago de Compostel·laEl maquinista del tren Alvia del descarrilament de Galícia va dir que es volia "morir", en ser conscient que el comboi havia descarrilat al revolt d'Angrois, a prop de Santiago de Compostel·la, segons es reflecteix en converses que va mantenir amb la sala de control, que ja han estat transcrites.

"L'he cagat", figura a les transcripcions d'aquestes converses, segons han confirmat a Europa Press fonts de la investigació.

Aquestes fonts han explicat que la comissió judicial encara no ha començat a escoltar les converses emmagatzemades en les dues caixes negres del tren sinistrat, que estan sota custòdia policial, ja que s'han prioritzat les tasques d'identificació dels 80 morts recuperats.

Tanmateix, sí que s'ha pogut fer una primera anàlisi de les transcripcions de les converses mantingudes entre el tren accidentat i la sala, que forma part del material que s'ha facilitat, juntament amb imatges d'almenys dues càmeres de vídeo, una de les quals està situada a la sortida del túnel.

En aquestes converses, el maquinista reconeix, després de descarrilar, que havia arribat als 190 quilòmetres per hora, mentre que a la zona de l'accident, el límit era de 80 quilòmetres per hora.

El maquinista, Francisco José Garzón Amo, és a l'hospital Clínic sota custòdia policial, a l'espera de declarar com a imputat davant la policia i, després, davant el titular del jutjat d'instrucció número 3 de Santiago de Compostel·la.

stats