Marató de signatures per acollir refugiats

Una setantena de municipis organitzen recollides de signatures i activitats en solidaritat amb les persones refugiades

La campanya 'Casa nostra, casa vostra' ha recollit aquest cap de setmana 21.468 firmes en la Gran Recollida de Signatures del seu manifest, que reclama a les institucions polítiques d'acollida reals i efectives. Un centenar de punts repartits en una setantena de poblacions han organitzat, entre dissabte i diumenge, aquesta marató de recollida que ha comptat amb actes culturals, mobilitzacions ciutadanes i activitats al carrer, segons informa l'ACN.

El nombre de signatures s'ha anat actualitzant a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #VolemAcollir. En l'organització d'aquest esdeveniment hi ha participat voluntariat independent, entitats de tot el territori i diversos ajuntaments. Amb les signatures recollides aquest cap de setmana, la campanya ja supera les 70.000 firmes, que han estat recollides en dos mesos.

Alguns municipis, com Manresa o Vic, han tingut una programació de concerts al carrer, amb una assistència multitudinària. I d'altres, com Mataró, han programat actes en teatres. A Barcelona i Girona han fet actes de record a les víctimes dels fets de Tarajal, que demà farà tres anys que van passar.

La Gran Recollida de Signatures ha servit per explicar arreu del territori els dos grans actes de les pròximes setmanes de 'Casa nostra, casa vostra': el concert al Palau Sant Jordi dissabte que ve i la manifestació 'Volem acollir', que es farà el 18 de febrer a Barcelona.

Més continguts de