Societat 21/08/2011

La meitat dels usuaris de les webs per a adúlters tenen entre 30 i 49 anys

L. Bonilla
2 min

La discreció és el més important a les webs de contactes extramatrimonials. Els usuaris es registren amb un nom i un e-mail. Poden incloure-hi una foto, però es recomana no mostrar la cara descoberta ni joies ni elements que et pu- guin delatar. Després de seleccionar l'amant potencial, es contacta per correu electrònic i si després d'uns quants dies de comunicació hi ha feeling , s'intercanvien fotos en privat. Les dues webs que operen a l'Es- tat espanyol són VictoriaMilan.es i AshleyMadison.com. La primera té més de 45.000 usuaris i la segona, uns 300.000. L'èxit ha sorprès els seus responsables. Alicia Galloti, portaveu de la web VictoriaMilan.es, ho atribueix al fet que "la monogàmia és una convenció social que no sempre s'ajusta als desitjos de les persones".

La web, que va néixer a Escandinàvia, s'adreça a les dones, que són el 45% dels usuaris."Des de sempre hi ha hagut homes infidels, però en una societat masclista això estava ben vist, mentre que no es tolerava que la dona fes el mateix -diu Gallotti-. Però quan canvia el rol de la dona i s'accepta que també sent plaer, es comença a admetre que ella també és infidel". Aproximadament la meitat dels usuaris d'aquestes webs tenen entre 30 i 49 anys. Als seus creadors se'ls va acudir crear l'agència quan van comprovar que "al voltant del 40% dels usuaris d'agències de contactes convencionals amagaven que estaven casats".

Vint contactes per 49 euros

Per 49 euros, Ashley Madison permet obtenir 20 contactes de persones que també volen mantenir una aventura. Si no s'aconsegueix l'objectiu, et tornen els diners. El portaveu de la web, Christoph Kraemer, explica que el nombre de dones joves triplica el d'homes de la mateixa edat. "En un sol dia es van inscriure 73.000 persones, vam batre el rècord". També ofereixen una aplicació per al mòbil per accedir a la web sense deixar rastre. De motius per ser infidel n'hi ha tants com persones. "A vegades respon a necessitats íntimes d'un membre de la parella, sense que això vulgui dir que la relació no funciona", diu Gallotti. I no es tenen en compte, diu, els infidels que ho són i la seva parella ho sap: "El 6,7% no ha d'inventar-se excuses".

stats