Societat 09/04/2014

Aliments caducats, cuines brutes… això és el que es va trobar la Guàrdia Urbana en 9 locals de menjar de Barcelona

La Guàrdia Urbana intervé 764 quilos de menjar en mal estat en nou hotels, locals de menjar ràpid, restaurants, forns i supermercats de la capital

Efe
2 min

BarcelonaSi veus aquest contingut des d'un dispositiu mòbil, clica aquí

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha intervingut en nou establiments alimentaris de la capital catalana, entre ells hotels, locals de menjar ràpid, restaurants i petits supermercats, un total de 764 quilos d'aliments en mal estat que havien de ser utilitzats per servir els clients. En roda de premsa, l'intendent Carles Reyner ha explicat que la Guàrdia Urbana de Barcelona va inspeccionar el març passat un total de 51 establiments alimentaris de la capital catalana i que nou d'ells han estat tancats temporalment pel mal estat dels aliments o per les seves condicions higièniques.

En total, els agents de la Urbana van intervenir, en només onze dies, un total de 764 quilos d'aliments en mal estat en aquests nou locals, principalment perquè estaven caducats i a causa del seu mal estat de conservació, ja que s'havia trencat la cadena del fred, estaven envasats sense les condicions sanitàries necessàries i per les males condicions higièniques de la seva conservació. Aquests 9 locals han estat tancats temporalment per l'Agència de Salut Pública de Barcelona i només podran reobrir quan solucionin les deficiències de necessàries, cosa que ja ha passat amb un parell d'establiments, als quals ara es farà un seguiment per comprovar que compleixen allò acordat.

Els locals en els quals s'han intervingut els aliments són restaurants, hotels, fruiteries, forns, establiments que serveixen menjar ràpid i petits supermercats de barri. A més, en el marc de les 51 inspeccions efectuades, la Guàrdia Urbana ha interposat un total de 130 denúncies per infraccions administratives, com no disposar de full de reclamacions, no adequar-se l'activitat del local a la seva llicència, la insuficiència o mal estat dels equips antiincendis, o falta d'higiene, entre d'altres.

L'elecció dels locals s'ha fet d'acord amb les denúncies rebudes per la policia administrativa, així com per la pròpia observació de les patrulles ciutadanes de la Guàrdia Urbana. Una vegada seleccionats els objectius, la Guàrdia Urbana els va inspeccionar durant una setmana del mes de març passat, en una mitjana de cinc establiments alimentaris per districte. Els 764 quilos d'aliments intervinguts ja han estat destruïts.

stats