Societat 27/03/2012

Menjar xocolata negra regularment podria ajudar a mantenir-se prim si es combina amb esport

Segons un estudi de la Universitat de Califòrnia, les persones que mengen xocolata de forma regular i ho combinen amb esport aconsegueixen un índex de massa corporal menor que les que mengen xocolata cada més temps

Ara
2 min
Peces de xocolata negra / THINKSTOCK

BarcelonaUn estudi recent revela noves virtuts de la xocolata negra: consumit amb moderació i acompanyat d'un estil de vida saludable serveix per disminuir l'índex de massa corporal.

Malgrat el seu alt nivell de calories, la xocolata podria ser bona per al metabolisme, segons una investigació realitzada entre mil persones i publicada a Archives of Internal Medicine.

Els participants feien esport entre tres i quatre vegades a la setmana. Els que menjaven xocolata dues vegades a la setmana presentaven una menor massa corporal que les que no ho feien. L'índex de massa corporal permet calcular la corpulència de l'individu, relacionant-ne el pes i l'estatura.

"És un descobriment sorprenent", conclou Beatrice Golomb, que ha liderat aquest estudi de la Universitat de Califòrnia, a San Diego (EUA). "Abans de menjar-vos una rajola de xocolata cada dia, recordeu que conté 200 calories de sucre i de greixos saturats", recorda però Nancy Copperman, una científica que no ha participat en la investigació. "Cal limitar-se a 28 grams de xocolata negra o de cacau baix en sucre per dia", recomana.

L'autora principal de la recerca, la doctora Golomb, afirma: "Les nostres troballes afegeixen un nou cos d'informació que indica que la composició de les calories, no només el seu nombre, importen per determinar el seu impacte últim en el pes". A més, els investigadors asseguren que el fet que les persones que mengen xocolata regularment estiguin més primes només pot ser casualitat en un cas de cada cent.

"Mentre es consumeixi emmarcat en una vida sana, la xocolata no fa engreixar. Al contrari, permet controlar el pes", assegura la doctora Suzanne Steinbaum, directora del servei de malalties cardíaques de l'hospital Lenox Hill, de Nova York, als EUA.

Malgrat que estudis com aquest indiquin que la xocolata no és tan dolenta per a la figura com es temia, continua sent cert que porta greix i sucre i que, davant d'un exemple així, la moderació és un aspecte clau per tenir-ne només els beneficis i no els desavantatges.

stats