Societat 09/04/2014

El nou Mercat del Ninot obrirà la primavera de 2015

El nou espai serà tres vegades més gran i comptarà amb un aparcament per a clients i una zona de càrrega i descàrrega de mercaderies, entre d'altres

Ara
2 min

BarcelonaEl Mercat del Ninot obrirà les portes la primavera del 2015 totalment renovat. De moment, les obres avancen i les tasques se centren ara en la planta principal i en el desmuntatge de les velles teulades de la coberta. La principal novetat és l'ampliació del mercat, que serà tres vegades més gran que l'anterior -passarà de 5.000 metres quadrats a 16.000-.

I és que sota el mercat s'ha construït un doble nivell subterrani per a ubicar-hi l'aparcament dels clients –amb capacitat per a 100 places–, una zona de càrrega i descàrrega de mercaderies, un magatzem i un espai de tractament de brossa. La reforma també comporta una novetat que afavoreix l'emmagatzematge i el transport dels productes per a comerciants: cada parada incorporarà càmeres frigorífiques, obrador o magatzem.

L'accés principal es farà pel carrer de Mallorca, on hi haurà una gran entrada que distribuirà l'accés al mercat i a la nova superfície comercial: "Qui entri per la porta principal es trobarà al seu davant un gran vestíbul amb triple alçada amb la coberta i les diferents plantes. S'hi podrà accedir per rampes, escales i ascensors", ha explicat l'arquitecta Marta Cervelló, de MAP Arquitectes. A més a més, es recuperaran dues petites places als costats de la façana principal. Amb la reforma, a més, s'alliberarà espai a les voreres laterals, perquè s'encabiran dins les façanes els establiments no alimentaris.

Eficiència energètica

El canvi de la part metàl·lica del sostre servirà també per instal·lar-hi mesures d'eficiència energètica que permetran que el mercat s'autoabasteixi: plaques fotovoltaiques per a l'escalfament de l'aigua, millores en el sistema de regulació i control dels aparells de climatització o enllumenat amb bombetes de baix consum, entre d'altres.

stats