Societat 20/06/2014

Més de 720 ancians van denunciar maltractaments a Catalunya el 2013

Les víctimes han crescut un 8,7% respecte el 2011, segons Benestar Social

Efe
1 min
Ancians en una residència de Sant Joan Despí. El Govern manté suspesa la concessió d’ajudes per pagar geriàtrics privats.

BarcelonaUn total de 722 ancians van denunciar l'any passat a Catalunya haver patit maltractaments en l'àmbit domèstic, un 8,7 % més que el 2011, quan van ser 664 els ancians víctimes de maltractaments, segons dades del Departament de Benestar Social i Família.

En el primer trimestre d'aquest any, ja s'han registrat 195 víctimes més entre les persones grans que han estat ateses a Catalunya després de denunciar algun tipus de maltractament, mentre que en tot l'any 2012 van ser 716. La franja d'edat que concentra més casos és la de 65 a 79 anys i predominen les dones.

Per frenar aquest increment de maltractaments a persones grans, el Departament de Benestar Social ha presentat aquest divendres la campanya 'Patrimoni de la Humanitat', que pretén sensibilitzar la població i evitar la proliferació del maltractament als ancians. La campanya arribarà a 212 llars de jubilats i centres de persones grans de tot Catalunya, consells comarcals, ajuntaments, diputacions, farmàcies, centres de serveis socials, escoles, centres d'atenció primària i comissaries.

El programa, segons la consellera de Benestar Social, Neus Munté, respon al convenciment que el maltractament a persones grans és un fenomen "en risc d'expansió", a causa de factors com el progressiu envelliment de la població, la transformació de les estructures familiars i els canvis en la concepció social de les persones grans.

stats