Societat 10/09/2014

Més d'un centenar d'escoles aproven declaracions de rebuig a la Lomce

Una trentena de centres s'adhereixen a la Xarxa d'Escoles Insubmises

Acn
1 min

BarcelonaMés d'un centenar de consells escolars de centres educatius d'arreu de Catalunya han mostrat per escrit el seu rebuig a la Lomce i han expressat la seva voluntat d'implementar mesures de resistència a la nova llei, que també seran adoptades per una trentena d'escoles que s'han adherit a la Xarxa d'Escoles Insubmises, segons la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC). L'entitat ha valorat positivament aquestes adhesions que s'han produït en poc temps des que es va posar en marxa la campanya de resistència a la nova llei el passat mes de maig. A més, s'espera que amb l'inici del nou curs, s'hi sumin més centres educatius, corporacions i territoris.

En aquest sentit, la federació ha fet una crida a les AMPA i als centres educatius a continuar aprovant declaracions de rebuig a la Lomce. Fins ara, els districtes de Gràcia i Sant Andreu de Barcelona, que sumen 40 escoles, han aprovat una declaració institucional per rebutjar la Lomce i donar suport a les iniciatives de resistència impulsades des de les escoles del barri. Per la seva banda, els Consells Escolars Municipals de l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Quirze del Vallès, que sumen més de 100 escoles, han aprovat declaracions per donar suport als centres que implementin accions de resistència i que se sumin a la XEI.

Per acabar, els Ajuntaments de Girona, Figueres, Ripollet, Pals, Cornellà de Llobregat i Terrassa han aprovat declaracions institucionals de rebuig a la nova llei i s'han compromès a donar cobertura a les iniciatives de totes les escoles dels seus territoris.

stats