Societat 28/02/2015

MES aspira a 150 llistes municipals i aposta per un "gran acord" amb ERC a Barcelona

El portaveu d'aquesta escissió del PSC, Jordi Martí, reclama un programa d'esquerres ampli que no se centri només en la independència

Europa Press
2 min
Jordi Martí, portaveu de MES

BarcelonaEl portaveu de Moviment d'Esquerres (MES), Jordi Martí, ha anunciat aquest dissabte que el seu partit aspira a participar en 150 llistes en les properes eleccions municipals, i ha apostat per signar un "gran acord" amb ERC per presentar-se en coalició a la ciutat de Barcelona.

En una entrevista d'Europa Press, ha demanat que aquesta eventual aliança, per la qual també compta amb el moviment Avancem, tingui un projecte progressista i ampli per a la ciutat que no només se centri a defensar la independència de Catalunya.

"No val dir que el programa serà que Barcelona serà capital de la república catalana. Això no vol dir res. Molts barcelonins volen la independència i la votaran el 27-S, ara, volen un govern per a Barcelona diferent al que tenen ara", reflexiona.

Martí va rebutjar ser el número dos d'una eventual llista entre ERC i MES per evitar "malentesos" ja que, després de ser capdavanter del PSC a l'Ajuntament en aquest mandat, no volia que li atribuïssin que només es movia per aconseguir un cadira en el consistori.

Martí advoca per situar "el tema nacional en un segon nivell" i presentar un programa que, sense renunciar a la independència de Catalunya, posi l'accent a transformar la ciutat des de l'esquerra: salvar els espais públics, millorar les perifèries i municipalizar el major nombre de serveis públics com l'educació, l'energia i l'aigua.

Argumenta que una gran aliança entre ERC, MES i Avancem –una altra escissió del PSC– té l'opció de guanyar les eleccions si es presenta com l'esquerra transformadora que se situa entre la "llista de dretes d'un Trias que ho privatitza tot" i l'opció rupturista que lidera Ada Colau.

El portaveu de MES confia que arribarà aquest acord a tres bandes que aconseguirà emular l'esquerra transversal que en el seu moment va ser el PSC del exalcalde Pasqual Maragall: "Aquesta opció ha d'estar damunt de la taula; si no, al maig molts barcelonins no sabran què votar".

stats