Societat 09/05/2017

La mesa admet a tràmit la ILP per prohibir els correbous

Els promotors volen acabar definitivament amb la tauromàquia a Catalunya

Acn
1 min
Imatge d’un bou embolat, una de les tradicions més criticades que encara està permesa,  de les festes de la Sénia de l’1 de setembre de l’any passat.

BarcelonaLa mesa del Parlament ha admès a tràmit aquest dimarts la iniciativa legislativa popular (ILP) que reclama la supressió dels correbous a Catalunya. Aquesta iniciativa demana modificar l'article 6 de la llei de protecció dels animals, aprovada pel decret legislatiu 2/2008, que no prohibeix les curses de toros o correbous.

Els correbous són les festes en què se celebren curses de toros però en què no s'arriba a matar a l'animal. Aquestes festes s'han seguit celebrant a 36 poblacions catalanes, la majoria a les Terres de l'Ebre, on es va acreditar la tradició d'aquesta pràctica.

La ILP, impulsada per la Coordinadora per l'Abolició dels Correbous, s'ha de publicar al Butlletí Oficial del Parlament, i els promotors hauran de presentar a la Comissió de Control els plecs per començar la recollida de firmes. Un cop s'hagin segellat els plecs i s'hagin numerat els fulls, els promotors tindran 120 dies hàbils, ampliables a 60 més, per aconseguir les 50.000 signatures necessàries per iniciar els tràmits parlamentaris de la iniciativa.

Un cop al Parlament, els grups podran presentar esmenes a la totalitat i s'hauria d'incloure a l'ordre del dia d'un ple. Si la proposició superés el debat, tornaria la seva tramitació parlamentària en comissió per després tornar al ple i fer una votació final.

stats