Publicitat
Publicitat

S'acaba el cap de setmana i s'acaben les pluges

Aquest dilluns ja pràcticament no plourà enlloc i la setmana que demà encetem la passarem amb molt més sol que no pas núvols

Aquesta tarda no hi ha hagut gaires estones de paraigua però els xàfecs han estat localment intensos. En alguns barris de l'Hospitalet de Llobregat i de Barcelona s'han arribat a acumular més de 30 litres per metre quadrat en poca estona -mentre que en d'altres amb prou feines s'escapaven quatre gotes mal comptades- i a Menorca un xàfec sobtat n'ha deixat gairebé 40.


En tot cas, els ruixats tenen els minuts comptats. Aviat anirà deixant de ploure també prop de la costa i havent sopat el paraigua ja no farà falta enlloc. Potser sí que demà dilluns encara s'escaparan alguns ruixats curts a Menorca i fins al migdia anirà plovisquejant -i fins i tot nevant dèbilment per sobre els 1900 metres- al vessant nord del Pirineu, però no sembla que hagi de tornar a ploure d'una forma més o menys generalitzada abans de quatre o cinc dies. De fet, la setmana que demà encetem la passarem amb molt més sol que no pas núvols i només de cara a divendres o dissabte s'escaparan alguns ruixats en punts de muntanya.


I coincidint amb aquesta estabilització del temps les temperatures aniran recuperant el to estiuenc. Això sí, la matinada de dilluns serà fresca -i fins i tot freda a l'interior- i al migdia pocs termòmetres superaran els 25 graus. Dimarts tampoc ens farà cap nosa la màniga llarga a primera hora però a les hores centrals del dia l'ambient ja serà més agradable. Però a partir de dimecres ja pràcticament no recordarem aquest primer tastet de tardor.


Pel que fa al vent, que avui ha assolit els 116 km/h a Portbou, els 90 a la Sénia, els 87 a l'Hospitalet de l'Infant o fins i tot els 73 a Alguaire -al Pla de Lleida-, encara ens acompanyarà unes hores més. Dilluns al migdia el mestral afluixarà clarament a les comarques del sud però la tramuntana no començarà a perdre intensitat a l'Empordà fins dimarts.


Trobareu informació actualitzada de la vostre localitat a www.ara.cat/meteo.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de