LA MÉTEO

Canvi de temps

Diumenge marcat pels núvols i forts ruixats i tempestes al Pirineu i Prepirineu lleidatà

De bon matí tindrem algun ruixat al terç oest però serà a partir de la tarda que tindrem forts ruixats i tempestes

Aquest diumenge ens arriba un canvi de temps important. De bon matí, tindrem algun ruixat en punts de Ponent i del Sud mentre que a la resta hi haurà un cel mig ennuvolat amb núvols més compactes a la costa, fruit de la humitat, que costaran més de marxar que en la jornada anterior.

A la tarda, aquests núvols baixos costaners s’aniran trencant però sense desaparèixer, mentre que en comarques del Pirineu i Prepirineu occidental, que engloba la Vall d’Aran, el Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, La Noguera, el Solsonès, el Berguedà, la Cerdanya, el Ripollès i el Pla de Lleida, es produiran forts ruixats i tempestes que en alguns casos poden anar acompanyats de calamarsa.

De fet hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per risc de nivell 1 de pluja, que adverteix que els ruixats podran ser d’intensitat moderada i es podran superar els 20mm en 30 minuts en aquests punts esmentats.

Al vespre i matinada del dilluns, aquestes tempestes es desplaçaran en àrees del Pirineu, Prepirineu o interior de Girona i seran de distribució irregular amb intensitat moderada, mentre que al terç sud i Ponent s’aniran obrint clarianes a poc a poc.

Demà, les temperatures baixaran de forma considerable, sobretot als llocs on descarreguin ruixats i dilluns tindrem un ambient bastant fresc per estar a principis de juliol.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.