Societat 15/06/2018

Els Mossos desallotgen l'ocupació de la conselleria d'Economia per la subhasta s'immobles heretats

El Govern preveu obtenir prop de 5 milions subhastant 47 immobles d'herències intestades

Ara
2 min
Mig centenar de persones ocupen la conselleria d'Economia per aturar la subhasta d'immobles heretats

BarcelonaProp d'un centenar de persones han ocupat el vestíbul de la conselleria d'Economia a la rambla de Catalunya de Barcelona convocats pel Sindicat de Llogaters per exigir a la Generalitat que aturi la subhasta de 47 immobles procedents d'herències intestades i els destini a habitatge públic de lloguer. Després de vàries hores d'ocupació, han estat desallotjats per ordres del mateix departament.

Els concentrats, entre els quals hi ha associacions de veïns i altres agrupacions socials com els Iaioflautes i la regidora de Barcelona de la CUP Eulàlia Reguant, han demanat reunir-se amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, o amb algun responsable de Patrimoni. Una demanda que han aconseguit hores després, quan s'han presentat el secretari general del departament, Albert Castellanos, i director general de Patrimoni, Albert Sutrías. Les negociacions no han avançat i ha calgut l'actuació de policia catalana per desallotjar la seu que continuava ocupada. Segons un comunicat emès des de Vicepresidència i Economia i Hisenda, aquesta decisió s'ha pres davant " la negativa d'aquest col.lectiu d'atendre cap de les raons que se'ls han posat sobre la taula ni cap de les propostes que se'ls ha ofert".

Aquest divendres és l'últim dia perquè els interessats a licitar per algun dels lots de la subhasta puguin presentar les seves ofertes, i l'obertura dels sobres està prevista per al 5 de juliol.

La Generalitat preveu obtenir un mínim de 4.981.000 euros amb aquesta subhasta, que inclou 15 immobles a la ciutat de Barcelona i la resta en altres poblacions catalanes, excepte un a Vinaròs (Castelló). Les propietats estan distribuïdes en 46 lots separats, ja que un d'ells està format per dos immobles. Aquests paquets han estat l'objecte de discussió i sobre els que el govern ha volgut aclarir que l'import total que s'obtingui, un mínim de 4,2 milions d'euros, es destinaran "a establiments d’assistència social o a institucions culturals" i al "compliment de polítiques d’habitatge social".

Des del Sindicat de Llogaters denuncien que no se'ls ha permès dur a terme la reunió que tenien organitzada dins la conselleria ocupada. Els membres del sindicat i la resta de manifestants presents s'havien citat per deliberar sobre l'estatègia de negociació a seguir, però la intervenció dels Mossos d'Esquadra ha interromput els plans. De la mateixa manera, s'ha criticat la identificació de diversos membres sindicals durant el desallotjament.

El 30 de maig, el regidor d'Habitatge de Barcelona, Josep Maria Montaner, va demanar per carta al llavors secretari d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, aturar la subhasta d'habitatges procedents d'herències intestades i destinar-los a la Taula d'Emergència o a programes del Consorci de l'Habitatge.

stats