Societat 29/12/2015

Més de mil persones es manifesten a Rubí en memòria de l'Alan

Amics i familiars del jove clamen contra l'assetjament escolar i contra la transfòbia

Ara
1 min
Amics i veïns de l'Alan manifestant-se pels carrers de Rubí contra l'assetjament escolar / ACN

BarcelonaPlenes de tristesa i de ràbia, més d'un miler de persones s'han manifestat aquesta tarda pels carrers del centre de Rubí en memòria de l'Alan. El jove transsexual de 17 anys es va suïcidarjove transsexuales va suïcidar el passat 24 de desembre després de ser víctima d'assetjament escolar per la seva condició sexual. Amics i familiars de l'Alan han convocat la manifestació, en la qual s'han reivindicat consignes com "lluitarem per l'Alan", "no a la transfòbia" o "no a l'assetjament escolar".

La marxa ha comptat amb el suport de moltes associacions, entitats i sindicats, així com del mateix ajuntament. La manifestació, que ha transcorregut des de l'Ajuntament fins a l'estació dels Ferrocarrils, s'ha aturat a la Plaça Salvador Allende, on l’Alan passava estones amb els amics. Allà s'han encès espelmes en record del jove mort.

La manifestació s'ha celebrat després que ahir l'ajuntament, encapçalat per la seva alcaldessa, Ana María Martínez (PSC), convoqués també un minut de silenci en memòria de l'Alan davant de la casa consistorial, que va reunir prop d'un centenar de persones.

L'Alan va ser un dels primers menors a Catalunya als quals aquest mes un jutge va autoritzar canviar el seu nom en el DNI i en els documents oficials.

stats