Societat 28/06/2014

76 milions de dòlars perquè el Golden Gate deixi de ser "el pont de la mort"

Les autoritats que administren la infraestructura icònica de San Francisco aproven instal·lar-hi una xarxa per evitar-hi els suïcidis després d'anys de peticions dels familiars de les víctimes

Ara
1 min
El pont Golden Gate, a San Francisco / SÍLVIA BARROSO

BarcelonaÉs la imatge que tothom vol retratar quan va a fer de turista a San Francisco i la més odiada per moltes famílies californianes: el Golden Gate, el pont vermell que travessa la badia i que ha estat utilitzat per molts suïcides.

Les autoritats que administren aquesta infraestructura gegantina han aprovat finalment, per unanimitat, posar una xarxa que impedeixi llançar-se al buit des del pont. Costarà 76 milions de dòlars (més de 55 milions d'euros), però posarà fi a un llarg debat i a les demandes de les famílies de les víctimes de suïcidi que ho reclamaven des de feia anys.

"Ho hem aconseguit, Dan, això deixarà de ser el pont de la mort", deia Sue Story, una de les mares que reclamaven la mesura, plorant i abraçant-se a Dan Barks, pare d'una altra víctima, segons recull 'The Guardian'.

Des que es va inaugurar, l'any 1937, més de 1.400 persones s'hi han suïcidat, amb la xifra rècord de 46 víctimes l'any passat.

stats