SOCIETAT
Societat 12/06/2012

El ministeri d'Interior estudia endurir la lluita contra la prostitució amb reformes penals

"Estem estudiant mesures administratives i penals que signifiquin una lluita més eficaç contra l'explotació de les dones, contra un tràfic tan degradant com aquest, que dóna una imatge del país molt poc edificant", ha explicat Jorge Fernández Díaz

Efe
1 min

BarcelonaEl ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat avui que estudia, en col·laboració amb el Ministeri de Justícia, endurir la lluita contra la prostitució a través de reformes en el Codi Penal, i que preveu, a més, multar les prostitutes que exerceixin a les carreteres.

"Estem estudiant mesures administratives i penals que signifiquin una lluita més eficaç contra l'explotació de les dones, contra un tràfic tan degradant com aquest, que dóna una imatge del país molt poc edificant", ha explicat després de participar a Barcelona en l'esmorzar informatiu Fòrum Europa-Tribuna Catalunya.

Preguntat per si preveu en concret multar les prostitutes que exerceixen a les carreteres i els seus clients, com començarà a fer aquesta setmana la Generalitat, Fernández Díaz ha assegurat que "estudia" aquesta possibilitat perquè és necessari "acabar amb aquest espectacle lamentable i degradant".

"A cap persona civilitzada li agrada aquest espectacle. Tots hem de ser conscients que cal acabar amb aquestes conductes que exploten les dones i donen una imatge del país molt poc edificant", ha afegit.

Per això, Interior i Justícia treballen perquè, en el marc de la reforma de la Llei Orgànica del Codi Penal, s'inclogui "alguna tipificació" que endureixi la lluita contra la prostitució.

stats