Societat 07/02/2012

El ministre de l'Interior diu al fiscal anticorrupció que denuncia corrupció policial que si té proves actuï

Jorge Fernández Díaz qualifica José Grinda d'"irresponsable"

Acn
2 min

BarcelonaContundent resposta del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, al fiscal anticorrupció que denunciava corrupció policial a Barcelona en una taula rodona de la BCNegra aquest dilluns. En declaracions a RAC 1, Fernández Díaz ha titllat José Grinda d'"irresponsable" i li ha recomanat que "si això que diu és veritat" "iniciï les accions corresponents". El ministre de l'Interior, que ha dit no tenir notícies del tema, ha assegurat que en demanaria informació al mateix fiscal tan bon punt sortís de l'estudi de ràdio, i ha assegurat que li semblava "insòlit" que Grinda parlés d'aquests temes "com si fos un senyor que passava per allà".

El fiscal anticorrupció advertia a la taula rodona de la BCNegra, aquest dilluns a la tarda, que a Catalunya hi ha un "seriós problema" amb la corrupció policial, que, si no s'aboleix pot facilitar la implantació profunda de la màfia russa. El fiscal recordava que hi ha diversos casos investigats de corrupció de policies estatals i guàrdies civils vinculats al port de Barcelona o prostíbuls, casos que aviat arribaran a jutjar-se.

Grinda no s'estalviava apel·latius a l'hora de definir la "gentussa de merda" que, al seu parer, cal extirpar, com, va assegurar, ja estan fent les cúpules policials.

El ministre Fernández Díaz desconeixia aquesta intervenció de Grinda a la BCNegra, però al programa 'El món a RAC 1' li n'han assabentat deixant-li escoltar un parell d'intervencions del fiscal.

Li dóna la raó

El cap de la cartera d'Interior espanyola s'ha mostrat sorprès per l'assumpte i ha assegurat que si el que diu Grinda "és veritat, no és un ciutadà ni un periodista. És un fiscal". Per això ha afegit: "Espero que iniciï les accions corresponents".

També ha afegit que li sorprenia que un fiscal hagi fet aquestes declaracions públiques en lloc de dir-ho "on ho ha de dir, a la Fiscalia".

Aprofundint sobre la qüestió, Fernández Díaz ha dit: "Jo no dic que no sigui veritat. El que dic és que si és veritat aquest senyor és un irresponsable, perquè el que ha de fer és actuar. Per això és fiscal anticorrupció. Em sembla insòlit que aquest senyor parli com si fos un senyor que passava per allà. El que li demanaria, i penso adoptar alguna iniciativa quan surti d'aquí, és que m'informi".

stats