Societat 24/09/2015

Missa de la Mercè sense Colau, C’s i la CUP

Han confirmat la seva presència el president Artur Mas i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert

Núria Martínez
2 min
Colau ha fet caure la missa de la Mercè dels actes oficials en pro de la  “aconfessionalitat” de les institucions.

BarcelonaEscollir l’humorista Andreu Buenafuente com a pregoner i fer caure la missa de la Mercè dels actes oficials del programa. Aquestes han sigut les dues decisions sobre la festa major que ha pres Ada Colau en el primer any com alcaldessa. Conseqüentment, els regidors de BComú -un partit que defensa “la aconfessionalitat” de les institucions- no assistiran avui a la missa a la basília de la Mercè per homenatjar la patrona de la ciutat.

Els cinc regidors de Ciutadans tampoc hi aniran perquè tenen “llibertat” per decidir si assisteixen o no a l’acte religiós. La CUP serà el tercer partit que tampoc hi assistirà i, en el seu cas, tampoc participarà en la comitiva popular fins a la plaça Sant Jaume. En canvi sí que hi seran CiU, ERC, el PSC i el PP. Els convergents estaran representats pel seu líder municipal i exalcalde, Xavier Trias, i altres regidors, i d’ERC hi anirà el seu portaveu, Alfred Bosch, “per respecte a la tradició”. El líder municipal socialista, Jaume Collboni, estarà acompanyat per les edils Carmen Andrés i Montserrat Ballarín -Daniel Mòdol s’unirà després a la comitiva cap a la plaça Sant Jaume-, i del PP hi aniran els seus tres regidors, inclòs el seu cap de files, Alberto Fernández.

Al marge de la representació municipal, també han confirmat la seva presència el president Artur Mas i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. Un cop acabada la missa, al seguici que comença a la plaça de la Mercè sí que s’hi sumarà l’alcaldessa, Ada Colau. Al migdia s’iniciarà la diada castellera a la plaça Sant Jaume, que també presidirà Colau des del balcó del consistori, i a les 22 hores tindrà lloc el tradicional Piromusical, que clourà les festes.

stats