Successos
Societat Mobilitat 05/09/2022

Multa de 500 euros a un ciclista per conducció temerària enxampat in fraganti

L'home va intentar avançar sense visibilitat i va acabar topant amb un cotxe que circulava en sentit contrari

ARA
1 min

BarcelonaFerit i multat. Així ha acabat un ciclista que ha estat enxampat en plena imprudència mentre intentava avançar un vehicle a la carretera BV-511, a l'altura de la localitat de Campins. Els Mossos d'Esquadra l'han denunciat per conducció temerària, una falta considerada molt greu per la llei de seguretat viària i que està castigada amb una multa de 500 euros.

La temeritat del ciclista va quedar enregistrada en un vídeo que, un cop penjat a les xarxes socials, s'ha tornat viral i ha servit com a prova per a la multa. En les imatges s'aprecia com el ciclista intenta en diverses ocasions avançar per l'estreta carretera un vehicle, tot i que no té prou visibilitat. En un moment donat, creua el carril contrari i topa amb el lateral frontal d'un segon cotxe que anava en direcció oposada. Com a resultat del xoc, el ciclista cau de la bici i queda estès a terra ferit lleu.

La convivència a la carretera entre vehicles de motor i ciclistes ha estat tradicionalment complicada, malgrat les nombroses campanyes institucionals per promoure una conducció segura per totes dues bandes. A més, l'enxampada arriba en un moment especialment sensible a causa de la recent mort de dos ciclistes de Rubí al terme municipal de Castellbisbal, en aquest cas després que un conductor els envestís i fugís, uns fets que s'estan investigant. Precisament el cap de setmana passat unes 4.000 persones a sobre d'una bici van exigir mà dura contra els conductors temeraris en una pedalada a Rubí.

stats