Mobilitat
Societat Mobilitat 22/12/2021

La T-Mobilitat torna per Nadal

La web torna a estar operativa i a partir de dijous s'hi podran adquirir la T-Usual i la T-Jove d'una zona als preus habituals

2 min
Una màquina validadora de T-Mobilitat

BarcelonaDesprés del seu enèsim entrebanc, amb un forat de seguretat que va deixar al descobert les dades de milers d'usuaris l'octubre passat i que va obligar a tancar la web, el portal de la T-Mobilitat torna a estar en marxa des de fa una setmana. No només això: el nou bitllet digital, que fins ara només s'havia pogut provar en uns períodes determinats de pocs dies i a un preu reduït, permetrà adquirir a partir d'aquest dijous la T-Usual i la T-Jove d'una zona de manera digital en plenes condicions, és a dir, pels mateixos dies i al mateix preu que en els títols de cartró magnètics convencionals (30 dies a 40 euros i 90 dies a 80 euros).

Així ho ha confirmat aquest dimecres a la tarda l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que ha explicat en un comunicat que el nou títol digital es podrà fer servir entre els 36 municipis que integren l'àrea metropolitana de Barcelona. És, asseguren, "una nova fase d'implantació" del bitllet digital, que fins ara estava en proves. La incorporació de la resta de títols del sistema tarifari actual, com la T-Casual i la resta de zones, "serà progressiva", diu l'autoritat del transport, que de moment no detalla ni dates ni calendari.

El projecte, doncs, torna a fer ara un pas endavant per culminar la seva implantació, que ja acumula sis anys de retard i un sobrecost d'almenys 37 milions d'euros respecte al cost inicial previst. Els nombrosos retards i impediments en la seva posada en marxa, que havia de ser el 2015, han anat deixant obsolet el títol, que s'ha hagut d'actualitzar tecnològicament sobre la marxa.

Dos milions de validacions digitals

Entre octubre i desembre unes 60.000 persones s’hi han donat d’alta i ja viatgen habitualment amb la T-Mobilitat, majoritàriament amb targeta però també amb el telèfon mòbil, segons les dades de l'ATM. Fins ara ja s'han fet més de dos milions de validacions amb la T-Mobilitat en proves, amb una mitjana diària de gairebé 100.000 viatges en dia feiner. Adquirir el títol recarregable té un cost inicial de 4,5 euros si es fa de manera física i d'1 euro si es fa a través de les aplicacions per a telèfon mòbil.

Els usuaris que vulguin el nou bitllet poden comprar-lo per internet o als punts físics d'atenció al client. Per recarregar-la es poden utilitzar –com ja es feia fins ara– les màquines d'autovenda i les aplicacions de mòbil.

stats