Societat 19/06/2019

Els monitors i monitores de Fundesplai alcen la veu perquè tots els infants puguin anar de colònies

Una de cada tres famílies catalanes no es pot permetre colònies o casals d’estiu

Selena Soro
2 min

BarcelonaUn de cada tres infants catalans no podrà anar aquest estiu a casals o de colònies per problemes econòmics, segons l’índex AROPE de l’INE-Idescat 2017. És per això que els monitors i monitores de Fundesplai han engegat una campanya que, sota el lema 'Un estiu per a tothom', vol conscienciar la població de la importància educativa que tenen aquestes activitats, mentre reclamen que les administracions hi posin recursos.

Paral·lelament a la tasca de sensibilització, des de Fundesplai s’ha engegat una campanya de captació de fons per poder atorgar beques als infants que més ho necessiten. L’any 2011, la Fundació Catalana de l’Esplai va atorgar 911 beques, i l’any passat ja en van ser 5.300. Mentre que els primers anys el perfil dels demandants eren sobretot famílies en situació d’atur, cada vegada són més les famílies que, tot i treballar, es troben en situació de precarietat i sol·liciten una beca per poder accedir a aquestes activitats educatives. Són, sobretot, famílies monoparentals o nombroses.

Enguany, la campanya 'Un estiu per a tothom' la protagonitzen els monitors i monitores d’esplais justament perquè, segons defensa la directora general de comunicació i relacions de Fundesplai, Núria Valls, ningú sap millor que els monitors i monitores el que aporten aquestes activitats de lleure, i la injustícia que suposa que no tots els infants a Catalunya en puguin gaudir.

Molt més que unes activitats de vacances

“Les colònies i els casals són molt més que activitats de vacances –defensa Valls–. Són experiències educatives úniques i singulars, que ajuden els infants a créixer integralment, i que fomenten l’amistat, l’autonomia, la participació i la convivència, a banda d’impulsar valors com la solidaritat, la iniciativa i el respecte al medi ambient”. A més d’aquest innegable valor educatiu, conclou Valls, per a moltes famílies les activitats d’estiu esdevenen “una eina imprescindible per fer possible la necessària conciliació entre la vida familiar i laboral”.

Per fer un donatiu a la campanya 'Un estiu per a tothom' es pot visitar la pàgina www.fundesplai.org o bé trucar al 902 10 40 30.

stats