DESPRENIMENT MORTAL
Societat 19/08/2014

Mor una dona en caure-li una roca en una cala de Cadaqués

Josep Pastells
2 min

GironaUna roca de pissarra de 5 quilos

Una turista francesa de 73 anys, N. Bernard, va morir ahir al migdia a la cala Cau de sa Guineu, a la badia de Portlligat de Cadaqués, quan li va caure al cap una roca de pissarra d’uns cinc quilos que es va desprendre d’un penya-segat des d’uns deu metres d’altura. Uns joves que van presenciar l’accident van avisar els serveis d’emergències, que no van poder fer res per salvar-li la vida. Fonts de la Policia Local han explicat que la roca es va fragmentar mentre rodolava i que altres trossos més petits van caure sobre altres persones que hi havia a la cala però que no van haver de ser ateses. “Al costat de la víctima hi havia un senyor anglès que va patir ferides lleus al braç i a la mà”, afegeix l’alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, que ha lamentat la mort de la dona.

De qui és la responsabilitat?

Els fets van tenir lloc a un quart de dues de la tarda. La turista francesa, que va morir a l’acte, estiuejava des de feia deu anys a Cadaqués i anava sempre a la mateixa cala. “Ha sigut un despreniment fortuït”, apunten les fonts de la policia local, que incideixen en les característiques de la roca que va caure, de pissarra. “Està formada per diferents capes de sediment, lloses que es desgasten amb l’erosió ambiental. El despreniment era totalment imprevisible”, insisteixen. La titularitat de la cala Cau de sa Guineu correspon a la Demarcació de Costes de l’Estat. Tot i que l’Ajuntament de Cadaqués té la concessió del camí de ronda, “l’accident s’ha produït uns quants metres més avall”, subratlla l’alcalde, que considera molt complicat intentar evitar aquesta mena d’accidents. “Hauríem de tancar els 25 quilòmetres de costa en què hi ha roca de pissarra i, evidentment, això no és possible”, comenta. Després dels fets, la cala va ser acordonada per la policia i estarà tancada fins avui.

La cala Cau de sa Guineu, tancada

L’accés a la cala Cau de Sa Guineu es va tancar de seguida, i està previst que avui es torni a obrir. L’aixecament del cadàver es va dur a terme poc abans de dos quarts de set de la tarda, en presència de la comitiva judicial, i el van traslladar a l’Institut de Medicina Legal de Girona per fer-li l’autòpsia.

stats