Societat 04/10/2014

Mor un escalador de 36 anys en estimbar-se a la cara nord del Pedraforca

Ha mort mentre el traslladaven a un centre hospitalari

Acn
2 min

SaldesUn escalador de 36 anys i veí de Bellvís (Pla d'Urgell) ha mort aquest dissabte en estimbar-se mentre feia la canal de Riambau, a la cara nord del Pedraforca, a Saldes (Berguedà). Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís dels fets a les 10.41 i han pogut localitzar el muntanyenc pels volts de les 11.30. Un cop els efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) han accedit a la zona on es trobava amb un helicòpter l'han rescatat amb una grua. Amb tot, l'home ha mort mentre el traslladaven a un centre hospitalari a causa de la gravetat de les ferides. Fins al lloc també s'hi ha desplaçat un helicòpter i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Segons les primeres informacions l'escalador mort s'ha estimbat a causa d'una esllavissada de pedres que hi ha hagut a la cara nord del Pedraforca. Fins al lloc de l'accident s'hi han desplaçat els Mossos d'Esquadra, que han fet els tràmits judicials pertinents. Una estona més tard, cap a un quart d'una del migdia, els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís d'un altre accident de muntanya al Pedraforca. Un excursionista ha patit un traumatisme cranial en caure-li una pedra al cap. Un altre helicòpter dels Bombers s'ha desplaçat fins al lloc del sinistre amb membres del GRAE, que ha rescatat el muntanyenc. L'home, de 27 anys i veí de Vallirana (Baix Llobregat), era entre els municipis de Gósol i Saldes, en un lloc de difícil accés.

Més o menys a la mateixa hora, però a la muntanya de Montserrat, una escaladora ha resultat ferida greu en estimbar-se al començament de la via ferrada de les Dames, dins del terme municipal de Collbató (Baix Llobregat). La víctima, de 27 anys i veïna de Sabadell (Vallès Occidental), ha patit un fort cop al cap, l'esquena i les costelles i ha estat evacuada en estat greu a l'Hospital de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat. En el rescat hi han treballat efectius del GRAE amb un helicòpter i tres dotacions terrestres dels Bombers. Fins al lloc també s'hi ha desplaçat una ambulància i un helicòpter del SEM.

stats