Societat 25/08/2015

Mor un escalador al Pedraforca

Els bombers l'han rescatat malferit i ha mort poc després

Ara
1 min
Pedraforca

BarcelonaUn escalador ha mort aquesta tarda al Pedraforca, després de caure per un desnivell de 20 metres, segons han comunicat els Bombers de la Generalitat.

L'avís ha arribat als bombers a les 17.25 hores. Ha estat el company de la víctima qui ha donat l’alerta als serveis d’emergència i ha explicat que el seu amic havia caigut mentre feia la via Homedes, a la cara nord del Pedraforca. L’accident s’ha produït quan els dos escaladors tornaven per la canal de descens de la via d’escalada.

La zona és de difícil accés i els Bombers han hagut de fer una maniobra de gruatge per extreure el ferit i lliurar-lo als serveis sanitaris que han acudit al rescat, però la víctima finalment ha mort.

En el rescat han treballat efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) amb l’helicòpter dels Bombers de la Generalitat i el suport d’una dotació terrestre.

També ha treballat personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que s’ha desplaçat al lloc amb l’helicòpter medicalitzat i una ambulància. A més, 3 dotacions del Cos dels Mossos d’Esquadra han dut a terme tots els tràmits judicials.

stats