SOCIETAT
Societat 16/06/2014

Mor un home en una detenció de la policia local en un polígon industrial de Sant Esteve Sesrovires

L'alcalde, Enric Carbonell, assegura que l'home ha ensopegat i ha caigut de cara contra terra i s'ha donat un cop a la cara amb la vorera

Acn
2 min

BarcelonaUn home ha mort aquest matí quan era detingut per la policia local de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) en un polígon industrial en el qual els agents l'han interceptat per reduir-lo i emmanillar-lo just després que, quan fugia, caigués a terra i es copegés la cara contra la vorera.

L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de la mort d'aquesta persona, segons ha informat la policia catalana en un comunicat.

En declaracions a Efe, l'alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, ha explicat que els fets han ocorregut cap a les cinc de la matinada, quan la patrulla de la policia local ha rebut l'avís d'un vigilant de seguretat d'una empresa del polígon Can Estella per advertir que hi havia una persona rondant per la zona en actitud agressiva.

Quan els dos policies locals han arribat al polígon, han vist el sospitós discutint amb el vigilant de seguretat d'una altra empresa, de manera que s'hi han acostat per identificar-lo. En adonar-se de la presència policial, l'home, d'uns 35 anys, de nacionalitat espanyola i sense cap vincle de veïnatge amb Sant Esteve de Sesrovires, ha intentat fugir corrent, segons l'alcalde.

En la fugida, l'home ha ensopegat i ha caigut de cara contra terra i s'ha donat un cop a la cara amb la vorera, segons la versió de Carbonell. Els agents s'han acostat a l'home quan era a terra estirat i l'han immobilitzat; el sospitós oferia resistència i colpejava els policies, segons l'alcalde.

En un moment donat, els dos agents s'han adonat que passava alguna cosa, ja que l'home ha deixat d'oferir resistència i han comprovat que havia perdut el sentit.

Per aquest motiu, els agents li han practicat maniobres de reanimació, amb massatges cardíacs, i han cridat els Mossos d'Esquadra, si bé "no han pogut fer res per salvar-li la vida", segons l'alcalde.

Quan els Mossos d'Esquadra han arribat, l'home ja havia mort. L'alcalde de Sant Esteve de Sesrovires, que aquest matí ha parlat amb els dos policies per saber de primera mà què havia passat, ha explicat que un dels dos agents que ha intervingut en la reducció pateix diverses lesions pels cops que li ha clavat el sospitós quan es resistia a ser immobilitzat.

L'alcalde ha destacat que els dos agents, que ja han declarat davant els Mossos d'Esquadra, són molt experimentats i coneixen "perfectament" els protocols d'actuació. De fet, un dels agents de la policia local involucrat en el cas porta 25 anys de servei a Sant Esteve de Sesrovires, una petita localitat del Baix Llobregat amb amb prou feines 7.500 veïns.

Els Mossos d'Esquadra, que també han pres declaració a diversos testimonis, estan a l'espera que l'autòpsia determini la causa de la mort.

stats