Societat 05/07/2014

Mor als 70 anys Jordi Peix, fundador del Banc dels Aliments de Barcelona

Va crear l'organització fa 27 anys per lluitar contra el malbaratament del menjar i per garantir l'alimentació a totes les persones

Acn
1 min

BarcelonaEl fundador i vicepresident del Banc dels Aliments de Barcelona, Jordi Peix, ha mort aquest dissabte als 70 anys a Barcelona a conseqüència d'una malaltia que tenia des de feia anys. Peix va fundar el Banc dels Aliments de Barcelona el 1987 amb Josep Miró. Aquesta entitat va ser la primera que hi va haver a l'Estat i es va crear per lluitar contra el malbaratament d'aliments i amb la voluntat de garantir el dret a una alimentació suficient i saludable per a totes les persones. El Banc dels Aliments de Barcelona, que té més de 200 voluntaris, s'ha mostrat "desolat per la seva pèrdua" i ha assegurat que està disposat a "perpetuar" la tasca que va començar Jordi Peix fa 27 anys.

Jordi Peix es definia com un activista agrari català. Va estudiar enginyeria tècnica agrícola a l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona. L'any 1978 va participar en la confecció del departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, on va ser nomenat director general de producció i indústries agroalimentàries, càrrec que va ocupar fins al 1991. El 1993 va ser nomenat director general de Medi Natural, càrrec que va tenir fins al 1999. El 2008 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi.

El funeral de Peix, que actualment era vicepresident del Banc dels Aliments, es farà dimarts a les onze del matí a la parròquia de Santa Maria de Piera, un municipi amb el qual mantenia vincles estrets.

stats