Societat 19/07/2017

Mor un dels dos policies locals ferits en el tiroteig de Gavà

L'home era a l'hospital de Bellvitge, on va ingressar en estat crític

Pau Esparch
1 min
El cotxe dels agents de Gavà afectats pel tiroteig, amb un impacte de bala al vidre

GavàUn dels dos policies locals ferits en el tiroteig de Gavà de fa dues setmanes ha mort. Es tracta de l'agent que era a l'hospital de Bellvitge, on va ingressar a l'UCI en estat crític. L'home, un sergent de 50 anys, va ser operat d'urgència el mateix dia dels fets pels impactes de bala que havia rebut. L'Ajuntament de Gavà ha informat que tot i que en un primer moment l'equip mèdic va aconseguir aturar l'hemorràgia de la ferida, posteriorment l'agent va patir un infart cerebral extens del qual no s'ha pogut recuperar.

El tiroteig es va produir el 6 de juliol a la tarda, quan els dos policies locals van intentar identificar el conductor d'un vehicle que estava aturat prop del tanatori de Gavà. Llavors, l'home va respondre obrint foc contra els agents. L'agressor va fugir amb cotxe fins a la urbanització Muntanya de Mar de Canyelles, on els Mossos d'Esquadra el van poder atrapar.

L'atacant, Jorge C.C., de 43 anys, també és l'autor dels dos crims de les últimes setmanes en una casa de Miami Platja (Mont-roig del Camp) i en un restaurant de Vilanova i la Geltrú. De fet, fins ara se l'acusava de dos assassinats i també de tres homicidis en grau de temptativa, per les lesions als dos policies de Gavà i a la mestressa del restaurant de Vilanova, tot i que amb la mort de l'agent la situació ha canviat.

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha recordat el sergent com "un gran professional i una persona molt afable". L'Ajuntament ha decretat tres dies de dol i ha anunciat que distingirà amb la Medalla de la Ciutat els dos agents que van intervenir en els fets.

stats