Societat 27/11/2013

E-Cristians es querellarà contra l'empresa que ha comercialitzat el caganer de la Moreneta

L'entitat considera que la iniciativa està provocada per "un miserable afany de lucre"

Ara
1 min
La Moreneta, Pau Casals i el president Tarradellas, entre les novetats d'aquest any / ACN

BarcelonaEl president d'e-Cristians, l'exconseller Josep Miró Ardèvol, ha anunciat que l'entitat que dirigeix té la intenció de presentar una querella contra l'empresa Caganers.com de Torroella de Montgrí, responsable de comercialitzar "una imatge ofensiva de la Moreneta". A través d'un comunicat e-Cristians ha manifestat que considera que la iniciativa de l'empresa "atempta contra el més elemental respecte a les creences religioses", i ha afegit que està provocada "només per un miserable afany de lucre".

L'entitat, que ha promogut campanyes en contra de l'avortament i la igualtat de drets pels homosexuals, considera que la societat catalana "té en els seus símbols el fonament de la seva continuïtat com a país", i remarca que "està perduda si no és capaç de respectar-los".

E-Cristians espera "una onada de rebuig" contra la gent que "per guanyar diners és incapaç de respectar símbols religiosos i nacionals". D'aquesta manera, l'entitat religiosa se suma a les crítiques dels bisbes catalans a la creació pessebrística, que han qualificat de "falta de respecte".

Des de l'empresa, els responsables de la creació asseguraven aquest dimarts que havien volgut fer un caganer de la Moreneta "en tant que referent de la catalanitat per commemorar el tricentenari del 1714, no com a icona religiosa". Marc Alós, artista de l'empresa de Torroella de Montgrí, Caganer.com, assegurava que si van fer aquest caganer és perquè molts col·leccionistes ho demanaven i que mai van pensar que "pogués ferir sensibilitats".

stats