Societat 08/10/2013

Morir per violència de gènere als 14 anys: "Quan passa una cosa així, no hi ha un culpable sinó que ho som tots"

La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, demana endurir la llei i augmentar la conscienciació contra els maltractaments després de l'assassinat d'una menor a Tàrrega

Acn
1 min
Investigadors dels Mossos d'Esquadra a l'escala de l'edifici on vivia la noia assassinada a Tàrrega pel seu xicot, el lloc on es va produir el crim / ACN

LleidaLa subdelegada del govern espanyol, Inma Manso, ha plantejat un enduriment de l'actual legislació després de l'assassinat d'Alba Martí, la noia de 14 anys de Tàrrega apunyalada mortalment ahir pel noi amb qui sortia, José Michelle de los Ángeles Rosado, de 18 anys.

Manso també ha defensat la necessitat de treballar més per conscienciar la societat, sobretot els joves, contra la violència de gènere, perquè "quan passa una cosa així no hi ha un culpable, sinó que ho som tots". La subdelegada, que ha tramès el condol a la família i amics de la víctima, ha qualificat els fets de "dramàtics i fatals" i ha lamentat "que cada cop hi hagi persones més joves" que es veuen afectades per situacions d'aquest tipus.

Per la subdelegada, un cas com el de Tàrrega i el fet que hi hagi noies tan joves víctimes d'aquestes agressions fan pensar que "la conscienciació i la prevenció són importantíssimes". Per això, Manso defensa que cal treballar en aquest sentit per conscienciar els homes, però també les dones, "perquè amb 14 anys potser no poden veure problemes que poden veure les persones més grans".

Per Manso, "el problema dels maltractaments és que la víctima perdona l'agressor fins que no ho pot fer més perquè és morta". I ha reclamat més suport a les víctimes de violència de gènere perquè ha insistit que es tracta "d'un problema de tots", tant mèdic, com de l'Estat i, per tant, de les lleis. "Entre tots podem solucionar-ho si hi posem interès", ha conclòs.

stats