Societat 09/02/2018

Els Mossos creuen que els Àngels de l'Infern van assassinar un motorista per mantenir l'estatus

Quatre dels 19 detinguts dimecres estan acusats del presumpte assassinat del 2017 a Castellar del Vallès

Acn
3 min
Operació policial contra la banda 'motard' Hells Angels MC

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra consideren que l'assassinat d'un motorista a Castellar del Vallès el setembre del 2017 és una acció feta per alguns membres de la banda Àngels de l'Infern. Segons els agents, la banda va cometre l'homicidi per mantenir el seu estatus davant la resta de grups presents al territori i mantenir el control sobre les seves activitats.

Així ho ha assegurat la policia a través d'un comunicat, en el qual ha detallat que a quatre dels 19 detinguts el passat 7 de febrer en l'operatiu contra membres d'aquest club de motos se'ls acusa dels delictes d'assassinat, tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. Cinc dels arrestats passaran les pròximes hores a disposició del jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell; entre els delictes dels quals se'ls acusa hi ha presumptes delictes d'homicidi. Segons els Mossos, els integrants de la banda de 'motards' es dedicaven a posar en contacte proveïdors i compradors en operacions de compravenda de marihuana.

Els fets de l'homicidi es remunten al 24 de setembre del 2017, quan els Mossos van rebre l'avís que un dels membres del grup motorista Renegados havia patit una agressió per part dels membre d'un altre grup a Castellar del Vallès.

Aquell dia, la víctima i un altre membre del seu grup es desplaçaven a una trobada de motos que se celebrava en aquesta localitat del Vallès Occidental. Aleshores els dos motoristes es van creuar amb un membre dels Àngels de l'Infern a la Gran Via de Sabadell, que va començar a increpar-los i a entorpir-los la circulació fins que va aconseguir que s'aturessin en un polígon del municipi.

Un cop aturats, van baixar de les motos, i el presumpte agressor va començar a increpar i a amenaçar els dos motoristes amb una navalla. Va començar una baralla entre dos d'ells, mentre que un tercer va aconseguir marxar del lloc. Al cap de poca estona dos membre més dels Àngels de l'Infern es van apropar al lloc de la baralla i s'hi van afegir: van agredir la víctima amb objectes contundents fins que la van deixar inconscient a terra. Tot seguit, els tres agressors es van apropiar de la seva armilla del club Renegados i van marxar del lloc després d'abandonar la víctima, un gest simbòlic que per a aquest tipus d'organitzacions representa un trofeu.

Fruit de l'agressió, la víctima va haver de ser traslladada a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell en estat greu, ja que havia patit diverses contusions al cap i al cos. L'home va ser traslladat a l'Hospital de Granollers, on va morir el 9 de desembre.

La unitat central de bandes criminals es va fer càrrec de la investigació i va identificar els agressors com a membres del grup Àngels de l'Infern, ubicats a Sabadell.

Matar per mantenir l'estatus

Arran de la investigació, la policia ha determinat que l'agressió es va dur a terme per mantenir l'estatus de la banda i el control sobre les seves activitats al territori. No era la primera vegada que aquest grup de 'motards' portaven a terme accions violentes pel mateix motiu.

De les gestions d'investigació va aflorar un entramat delictiu especialitzat en el tràfic drogues, principalment de marihuana, en el qual participaven membres dels Nomads, així com altres persones alienes a l'organització.

Els agents van detectar que membre dels Àngels de l'Infern es dedicaven a posar en contacte compradors i venedors de droga, especialment de marihuana. Exercien un paper d'intermediaris en la compravenda de marihuana a la zona del Baix Llobregat, i de manera puntual també es dedicaven a subministrar plantes a tercers.

Finalment, el 7 de febrer els Mossos van establir un operatiu i van detenir 19 persones implicades en l'entramat del tràfic de marihuna. El mateix dia també es van realitzar 12 entrades i escorcolls en diferents propietats que els arrestats tenien a Sabadell, Sitges, Gavà, Vallirana, Riells i Viabrea, Barcelona, Sant Boi de Llobregat i Castelldefels.

En total, es van intervenir 600 plantes de marihuana, marihuana premsada, cocaïna preparada per ser distribuïda, una arma de foc llarga i munició de diversos calibres, així com material i simbologia del club.

En una d'aquestes entrades al club de Sadadell, es van intervenir peces de roba, els cascos que portaven els investigats en el moment de l'assassinat i un bat de beisbol que podrien haver utilitzat per cometre l'agressió. D'altra banda, l'operatiu va permetre desmantellar tres plantacions de marihuana que els detinguts tenien a Gavà, Riells i Viabrea i Sitges.

Entre les persones detingudes hi ha quatre membres dels Àngels de l'Infern, als quals se'ls imputen els delictes d'assassinat, tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

Dels 19 arrestats, cinc passaran en les pròximes hores a disposició del jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell; entre els detinguts hi ha els tres autors de l'homicidi.

stats