Societat 28/10/2013

Els mossos haurien copejat l'empresari del Gaixample amb una defensa extensible

Quatre testimonis han declarat aquest dilluns davant la jutge que investiga el cas, que ha rebut ja l'informe sobre la mort de Juan Andrés Benítez en un carrer del Raval

Efe
2 min
Captura vídeo El País

BarcelonaUn informe de la Policia Nacional conclou que els mossos podrien haver utilitzat una defensa extensible per copejar Juan Andrés Benítez, l'empresari del Gaixample mort el passat 6 d'octubre després de ser reduït per la policia catalana al barri barceloní del Raval. Segons han informat fonts judicials, la Policia Nacional ha lliurat ja al jutjat que investiga la mort de Benítez un atestat amb les seves indagacions sobre els fets, que recull declaracions de testimonis i una anàlisi de les gravacions en vídeo que van fer veïns i testimonis dels fets.

Després d'analitzar fotograma a fotograma les imatges de la reducció de Juan Andrés Benítez, que mostra que va ser copejat mentre tenia a sobre vuit agents de la policia catalana, la policia espanyola ha arribat a la conclusió que els agents van poder usar defenses extensibles contra l'empresari. Aquesta conclusió de la Policia Nacional ha estat corroborada per dos testimonis, un dels quals s'ha referit a l'ús d'una defensa extensible per part dels agents, mentre que un altre ha afirmat haver vist els mossos utilitzar algun tipus d'objecte contundent per pegar l'empresari.

Aquest dilluns han declarat quatre testimonis que van presenciar els fets davant la titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona, que investiga la mort de l'empresari. Els testimonis han confirmat davant la jutge que l'empresari va ser copejat pels agents sense que la víctima els agredís prèviament, desmentint així la versió oficial de la policia sobre els fets.

Segons els testimonis, els agents van seguir pegant l'empresari fins i tot quan ja estava immobilitzat, lligat de peus i mans, mitjançant brides, han afegit fonts judicials. L'advocat de l'acusació particular exercida per la família de l'empresari, David Aineto, ha assegurat que de les testificals prestades aquest dilluns es desprèn que Juan Andrés Benítez -que prèviament a l'arribada dels mossos s'havia barallat amb una altra persona- no tenia cap ferida sagnant abans que els mossos el reduïssin. Segons el lletrat, els testimonis coincideixen també que, una vegada immobilitzat, els agents van introduir l'empresari al vehicle policial "ja inconscient".

Segons la versió dels mossos, l'home va caure esvaït després de ser reduït i els serveis mèdics van aconseguir reanimar-lo, encara que finalment va morir a l'hospital on va ser traslladat.

stats