Societat 22/08/2018

El director dels Mossos reclama prudència a Ciutadans: "Demanar que es desobeeixi la policia és una absoluta irresponsabilitat"

Andreu Martínez qualifica de "tòxica" la crida d'Arrimadas i Girauta a desobeir els Mossos "quan actuen com a policia política"

Ara
1 min
El director dels Mossos, Andreu Martínez, durant la roda de premsa d'ahir

Barcelona"Són manifestacions de caràcter polític, detecto un cert esperit tòxic. La societat catalana sabrà situar aquestes manifestacions en el context que tenen. Els demanem que siguin molt més prudents". El director dels Mossos, Andreu Martínez, ha demanat prudència a Ciutadans i ha qualificat d'"irresponsable" i de "tòxica" la crida de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, i del seu company Juan Carlos Girauta per demanar que es desobeeixi la policia catalana "quan actua com a policia política".

El director dels Mossos considera que el cos "ha demostrat que són una policia democràtica, arrelada al territori, que respecta l’estat de dret, que és garantista i que és neutral davant del delicte". Sobre l'actuació policial davant la penjada i despenjada de llaços grocs, diu que "la línia vermella que el cos no pot admetre són les amenaces, les coaccions i les agressions verbals i físiques en l’espai públic" i considera que "les infraccions de la llei estan ben clares".

Confiscació de cartells antimonàrquics durant l'acte del 17-A

El director dels Mossos ha reconegut que als actes amb presència de la casa reial les actuacions policials es fan conjuntament. "Es tenen en compte les recomanacions i altres vegades demandes que ens fan en aquest sentit", ha admès. Martínez ha defensat, però, que "l’objectiu de l’acte era recordar i honorar les víctimes" i que "no estava permesa la presència de pancartes amb missatges polítics de cap representació al perímetre interior" de la plaça Catalunya.

stats