Societat 30/11/2013

El Síndic de Greuges investigarà la mort del detingut a la comissaria de les Corts

Demana informació sobre el procés de detenció, els protocols seguits durant la custòdia i les imatges enregistrades durant el període que va estar sota custòdia

Efe
1 min
Rafel Ribó. ARA

BarcelonaEl síndic de greuges, Rafael Ribó, va obrir una investigació divendres després que el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, l'informés personalment de la mort durant la nit de dijous d'un detingut a la comissaria dels Mossos a les Corts (Barcelona). Segons el síndic, el conseller s'ha compromès a facilitar tota la informació disponible.

Per la seva part, el síndic ha confirmat que requerirà informació sobre el procés de detenció i els protocols seguits durant la custòdia del detingut i visionarà les imatges enregistrades des de l'entrada del detingut a la comissaria fins que se n'ha descobert la defunció.

El síndic ha matisat que la investigació no comporta l'existència prèvia de cap sospita per mal comportament per part dels agents responsables de la custòdia del detingut. Espadaler va destacar divendres ja a la mitjanit que tot apunta a una mort per sobredosi.

stats