Societat 03/10/2019

El nou director dels Mossos es compromet a "respectar" les decisions operatives del cos

Pere Ferrer admet que el cos viu moments d'una dificultat "excepcional"

Ara
1 min
El conseller d'Interior, Miquel Buch, acompanyat del comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, en l'arribada al Dia de les Esquadres

BarcelonaEl nou director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, que va prendre el càrrec després de la dimissió del seu antecessor, Andreu Martínez, just abans de l'1-O, ha enviat una carta a tots els agents en la qual assegura que és "conscient" dels moments de dificultat "excepcional" que viu el cos i es compromet a "respectar l'àmbit de decisió operativa i les actuacions que es derivin de les funcions de policia judicial".

Martínez va explicar que dimitia perquè després de 15 mesos en el càrrec pensava que havia complert la majoria dels objectius que li havien encarregat, com ara la convocatòria de noves places d'agents o l'entrada dels Mossos al CITCO. Però en aquest any i tres mesos, el fins ara director dels Mossos havia hagut d'afrontar situacions de desgast polític com ara la mobilització dels CDR a les portes del Parlament i les ordres als Mossos perquè retiressin els llaços grocs dels edificis públics. La seva marxa també va coincidir amb la destitució, per part del conseller Miquel Buch, de la cap de comunicació d'Interior, Joana Vallès.

En la seva carta de presentació, el nou director dels Mossos es compromet a complir la "legislació" i a treballar amb "seriositat i rigor", sense entrar en les decisions operatives que prenguin els comandaments del cos o en la seva tasca com a policia judicial. "Seré un aliat per defensar-vos", afegeix de cara als agents.

stats