Societat 17/07/2016

Els Mossos confirmen que el xofer de l'autocar de Freginals es va adormir

Els policies detecten injustificades reduccions de velocitat i citen un testimoni que va veure com el xofer "abaixava el cap i s'adormia", segons 'El Periódico'

Ara
2 min
Imatge de l'accident d'autocar a Freginals

BarcelonaL'informe dels Mossos d'Esquadra sobre l'accident de Freginals del 20 de març, en què van morir 13 estudiants i en van quedar ferits 40, apunta que el conductor de l'autocar de Freginals es va adormir al volant. La "son" i el "cansament" que va patir el xofer serien la causa directa del sinistre, segons l'informe avançat aquest diumenge pel diari 'El Periódico'. Des d'un bon principi la policia creia que el conductor es va adormir o es va distreure, i ara s'ha confirmat.

La policia ha analitzat l'autocar, la via per la qual circulava i la velocitat del vehicle. Els Mossos han detectat injustificades reduccions de velocitat perquè, en el minut anterior a l'accident, va passar de 100 a 74 quilòmetres per hora i, després, va tornar als 100 sense cap justificació. Això a banda, l'informe cita un testimoni que va veure com el conductor de l'empresa Alejandro Tours "abaixava el cap i s'adormia".

De l'anàlisi del tacògraf de l'autocar sinistrat se'n desprèn que hi va haver "variacions significatives" de la velocitat en el tram comprès entre el peatge de Sagunt i el lloc de l'accident. En concret, s'han detectat fins a 77 desacceleracions. "És com si el conductor hagués anat fent cops de cap perquè s'adormia", asseguren fonts amb accés a la investigació.

Alhora, l'informe policial recull la declaració de diversos testimonis, com una dona que va relatar que l'autocar es movia "de manera suau" de dreta a esquerra al carril de circulació i que, més d'una vegada, va sentir el soroll de les rodes sobre la línia rugosa que marca el marge de la calçada.

El jutjat d'Amposta ha demanat a Inspecció de Treball que investigui les condicions laborals del conductor i si s'havien respectat les hores de descans. El xofer es recupera encara de les ferides en l'accident i no està en condicions de declarar al jutjat. Inicialment, només va fer algunes declaracions davant els Mossos poques hores després del xoc.

stats