Societat 11/03/2013

El director dels Mossos descarta dimitir per la polèmica del cotxe

Manel Prat nega haver espiat ningú i assegura que no tenia el vehicle oficial aparcat davant el domicili del director de Método 3

Ara
2 min
El director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaManel Prat, director general dels Mossos d'Esquadra, acusa la policia espanyola de "falsificar informes", arran de la polèmica entre els dos cossos policials després que la Policia Nacional assegurés que Prat estava estacionat amb el seu cotxe davant la casa del cap de l'agència Método 3, Francisco Marco, el 18 de febrer, hores abans que fos detingut. Avui, la periodista d''El Periódico' Mayka Navarro avala la versió de Prat i assegura que aquell dia el director de la policia catalana la va recollir a ella, amb qui havia quedat per dinar, a una distància d'1,5 quilòmetres de la casa de Marco. Ha assegurat que no té cap intenció de dimitir per aquests fets.

Prat ha reconegut que aquell dia es va reunir amb la periodista d''El Periódico', però ha assegurat que ella no li va explicar que, prèviament, havia quedat amb el cap de Método 3. Prat ha negat amb contundència haver espiat ningú, i ha advertit que, en tot cas, aquell dia "algú altre" l'espiava a ell o a la periodista en qüestió. "M'agradaria saber per què la policia espanyola segueix el director general de la policia catalana o una periodista", ha advertit.

En una roda de premsa per "aclarir i desmentir" les informacions, Prat ha assegurat que la seva trobada amb la periodista estava "descontextualitzada" de les futures detencions de Método 3 i va negar haver aparcat el cotxe davant el domicili del director de l'agència de detectius,

El director de la policia catalana ha demanat un informe a l'àrea d'escortes que descriu què va fer el cotxe oficial durant tot el dia i ha explicat que parlarà amb el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per valorar "els primers passos a seguir", entre ells, demanar explicacions al ministre d'Interior, que demà compareix al Congrés.

Prat ha admès que "institucionalment" les relacions entre els dos cossos policials "no són les millors", i ha reconegut que són "molt més difícils i tenses", però ha negat que hi hagi una "guerra política" entre Mossos i Policia Nacional arran d'aquesta última polèmica. Tanmateix, ha reconegut que la policia catalana estudiarà, juntament amb la conselleria i el departament d'Interior, reclamar al ministeri del ram un "aclariment" sobre l'informe de la policia espanyola segons el qual el cotxe de Manel Prat hauria estat estacionat davant la casa del cap de Método 3.

stats