Societat 03/11/2018

Els Mossos detenen a Valls un traficant de drogues que anava armat

L'home amagava una pistola al comptaquilòmetres del cotxe

Ara
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir dimecres passat un traficant de drogues a Valls que duia una arma de foc amagada a la part del darrere del comptaquilòmetres del vehicle. L'arrestat, segons ha explicat aquest dissabte la policia, és un home de 37 anys veí de Valls que va ser aturat per una patrulla de seguretat ciutadana després de fer diverses maniobres evasives amb el seu cotxe quan va detectar la presència policial.

Al vehicle, els agents van poder localitzar al costat del canvi de marxes una bossa de plàstic amb paperines de cocaïna. A més, també hi van trobar gairebé 2.000 euros en efectiu. Arran de la detenció la policia va poder arrestar tres persones més, de 22, 33 i 63 anys, veïnes de Valls i Santa Coloma de Gramenet. Al de 22 anys se l'acusa de tràfic de drogues i als altres dos d'un delicte de desobediència.

Els fets van passar dimecres al matí. Després d'aturar el vehicle sospitós, la patrulla va detectar el nerviosisme del conductor i va decidir fer un escorcoll superficial tant a l'home com al vehicle. D'aquesta manera, els agents van poder localitzar, al costat del canvi de marxes, una bossa de plàstic amb paperines de cocaïna. A més, també hi van trobar prop de 2.000 euros en efectiu.

Arran d'això, els agents van traslladar el detingut i el vehicle a dependències policials per poder fer un escorcoll més exhaustiu del vehicle. Això va permetre als Mossos trobar una arma de foc de 9 mil·límetres amb munició real al carregador, amagada rere el quadre del comptaquilòmetres del cotxe.

A partir d'aquesta detenció, agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Camp de Tarragona van assumir el cas, que va acabar amb la detenció de tres homes més. Un cop comprovada la seva relació amb el cas, i després de prendre'ls declaració amb el lletrat, els Mossos van deixar sense efecte els dos detinguts per desobediència a l'espera de ser citats pel jutge.

Entrada i escorcoll en un pis

La investigació va continuar dijous amb una entrada i escorcoll en un pis de Valls que els detinguts feien servir per emmagatzemar la droga i poder vendre-la al detall a compradors del Camp de Tarragona.

Els Mossos hi van trobar 1.060 grams de cocaïna, una bàscula de precisió, bosses de plàstic retallades i filferros per preparar paperines de venda al detall, 2.000 euros en bitllets petits i material utilitzat per adulterar la cocaïna abans de la venda al consumidor final. A més, també hi van trobar anotacions a mà dels guanys i les despeses del grup.

Els detinguts van passar ahir divendres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Valls, i el jutge en va decretar l'ingrés a presó.

stats