Societat 23/02/2021

Els Mossos entren sense ordre judicial en un local ocupat del Raval

Els agents han identificat els ocupes, que diuen que l'habitatge fa temps que està buit i que es troben en una situació d'emergència social

2 min
El local ocupat del carrer del Carme

BarcelonaEls Mossos han rebut aquest dimarts un avís d'ocupació per parts dels propietaris del local que les entitats Espai de l'Immigrant i Cuidadores Sense Papers va ocupar al carrer del Carme del barri del Raval de Barcelona, on també viuen quatre persones que van ser desnonades d'un altre edifici de la zona. Tot i que el local, segons Espai de l'Immigrant, és propietat d'un gran tenidor, fa molt de temps que està buit i fa un mes que està ocupat, no ha sigut fins avui que la policia s'hi ha presentat juntament amb representants dels propietaris. Un agent, encara que no portava cap ordre judicial, ha aconseguit entrar a l'habitatge amb l'excusa que venia a fer "un reconeixement del local" i ha identificat algunes de les persones que hi viuen de manera irregular.

"L'error ha sigut deixar-lo entrar", diu Anna Moreno de Raval Rebel, que també explica que després han aparegut fins a quatre cotxes de patrulla de Mossos i furgonetes de l'ARRO al carrer del Carme. Segons els Mossos, l'agent no ha estat retingut però, com que hi havia força gent concentrada al voltant de l'edifici per evitar el desnonament, ha preferit esperar-se una estona prudent per sortir. "El mosso podia sortir quan volgués sense cap mena de problema", contraposa Moreno. Finalment, Espai de l'Immigrant i Raval Rebel han contactat amb la regidoria de Ciutat Vella, que ha fet de mediadora i els Mossos han marxat. "Ens quedem amb la por que poden venir en qualsevol moment", diu Moreno.

Espai de l'Immigrant està format per diferents migrants que estan en procés de tràmits burocràtics per regularitzar la seva situació a Catalunya i també ajuden altres persones que estan en la mateixa situació que ells. "Els assessorem legalment i els ajudem a fer els tràmits per demanar, per exemple, la targeta sanitària o l'empadronament", diu l'Adrián. Durant el confinament també van fer recol·lectes de menjar per als més vulnerables. A més, comparteixen local amb el sindicat Cuidadores Sense Papers, que també està format per migrants que fa poc que van arribar a Barcelona i s'han vist abocades a una precarietat laboral extrema.

stats