Barcelona reforçarà amb un centenar de treballadors els serveis socials, al límit per l'augment de la demanda

Afers Socials hi destinarà 5,4 milions

ARA
1 min
Un local de Càritas al centre de Barcelona aquesta setmana.

BarcelonaLa pandèmia ha fet arribar al màxim de la seva capacitat no només el sistema sanitari. També els serveis socials municipals s'han tensionat per l'augment de persones que han perdut la feina o han vist agreujada la seva situació de precarietat anterior. A Barcelona, els treballadors d'aquests serveis, fonamentals per a la subsistència de milers de famílies, fa mesos que protesten i denuncien l'augment de la càrrega per l'arribada de nous demandants d'ajuda i perquè cada cop s'han de fet més tràmits administratius. Per alleugerir els processos i descarregar la feina, l'Ajuntament de Barcelona i el departament d'Afers Socials han acordat l'ampliació de les plantilles actuals amb un centenar de treballadors addicionals al llarg del 2021 que es destinaran als 40 centres de serveis socials (CSS) i els 13 equips d’atenció a la infància i l’adolescència (EAIA) que hi ha a la ciutat.

Aquest centenar de professionals suposen un augment del 12% de la plantilla actual, mentre que el nombre de persones ateses ha crescut un 22% durant l'últim any. Gairebé un terç dels demandants d'ajuda són persones que mai havien recorregut als serveis socials però a qui les restriccions de la pandèmia han colpejat durament.

Per a les noves contractacions, el departament d'Afers Socials destinarà 5,4 milions d’euros addicionals al contracte programa de Barcelona, que ja finança el 66% del cost de la plantilla dels equips bàsics de serveis socials. Els nous professionals responen a perfils com, per exemple, personal administratiu, de treball social, psicologia i educació socials i reforçaran l’atenció primària de serveis socials, l’atenció domiciliària o a les persones sense llar.

stats