SOCIETAT
Societat 07/03/2012

L'imam de Terrassa instava els fidels a "corregir" les dones amb violència

El líder religiós apostava per colpejar-les amb un bastó, el puny o la mà, sense trencar ossos ni fer-les sagnar, segons 'El País'. Abdeslam L. s'ha negat a declarar davant els Mossos

Ara
2 min

BarcelonaL'imam de Terrassa, Abdeslam L., reunia cada divendres a la mesquita unes 1.500 persones que escoltaven els seus discursos en els quals, segons han explicat els Mossos d'Esquadra, instava presumptament els fidels a "corregir" amb actes de violència física i psíquica les "conductes desviades" de les seves dones.

Segons un comunicat de la policia catalana, l'imam hauria posat exemples concrets de com s'hauria de colpejar la dona, com se l'hauria d'aïllar en el domicili conjugal i com se li haurien de negar les relacions sexuals.

'El País' afegeix que l'imam apostava per colpejar-les amb un bastó, el puny o la mà, sense trencar ossos ni fer-les sagnar.

Els Mossos l'acusen d'un delicte de provocació a la violència contra grups per raó de sexe i enviaran un informe al jutjat perquè sigui imputat, segons l'ACN.

L'imam estava citat aquest dimarts a declarar davant els Mossos d'Esquadra, que feia setmanes que havien obert una investigació a petició de la fiscalia de delictes d'odi i discriminació. Abdeslam L. es va acollir al dret de no declarar, però tot i això la policia farà arribar l'informe al jutjat, on es demanarà que l'imputin.

Els Mossos asseguren que l'imam hauria aprofitat la seva condició de líder religiós dins de la comunitat musulmana de Terrassa per proferir missatges discriminatoris i vulnerants del principi d'igualtat i del dret a la integritat física i moral de la dona.

El gener passat, agents del servei d'informació dels Mossos van gravar dos discursos sospitosos dirigits per l'imam, segons va avançar aquest dimarts 'La Vanguardia'. Els Mossos es van basar en confidències d'algun membre de la mateixa comunitat musulmana per començar a investigar els sermons de l'imam. La policia fa servir sovint veïns que fan d'"antena" per informar-se de l'activitat entre la comunitat musulmana. La mesquita de Terrassa és una de les més importants de Catalunya, quant a capacitat i influència.

La comunitat musulmana ho nega

L'Associació Cultural Musulmana de Terrassa ha negat que l'imam marroquí hagi promogut la violència contra les dones en els seus sermons, segons han explicat a Efe Loukani Mohammad i El Haddab Mohammad, membres de l'associació, que van acompanyar Abdeslam L. a la comissaria.

"Nosaltres anem cada divendres a la mesquita i mai hem sentit cap declaració d'aquest tipus, sempre parla de com d'important que és la família i els fills i que la dona és com una germana de l'home", ha assenyalat El Haddab Mohammad.

Va participar en cursos de català

Abdeslam L. és l'imam de la mesquita Badr de Terrassa des de fa dotze anys. Segons 'La Vanguardia', és a Catalunya des dels anys noranta i ha estat imam almenys a Rubí, Olesa de Montserrat i Viladecans. És membre del Consell Islàmic de Catalunya i com a tal va participar en els cursos de llengua i cultura catalanes impartits per la direcció general d'Afers Religiosos de la Generalitat.

El cas de l'imam de Fuengirola

El cas de Terrassa té molts paral·lelismes amb el cas de l'imam de Fuengirola (Andalusia), que el 2004 va ser condemnat a més d'un any de presó per un delicte de provocació i discriminació contra les dones per un llibre en què justificava els maltractaments.

stats