Societat 29/08/2020

Els Mossos denuncien els organitzadors de la cercavila d'aquest dissabte a la Festa Major de Vilafranca

Es van incomplir les mesures de seguretat pel covid-19

Ara
2 min
Els Mossos i la policia local reforçaran els controls per evitar noves aglomeracions en la festa de Vilafranca

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han denunciat els organitzadors de la cercavila que aquest dissabte ha reunit centenars de persones al centre de Vilafranca del Penedès. La policia remarca que els participants a aquest acte aliè a la programació oficial han incomplert les mesures de prevenció de la covid-19, ja que no s'ha mantingut la distància de seguretat.

La festa major de Vilafranca del Penedès havia estat formalment suspesa com moltes altres aquest estiu per l'amenaça de la pandèmia del coronavirus. Ara bé, les imatges d'aglomeracions amb centenars de persones al centre de la capital de l'Alt Penedès aquest dissabte han provocat un crit d'alarma per part de les autoritats.

A més de la denúncia, per evitar que es repeteixin, els Mossos i la policia local reforçaran els controls durant aquest cap de setmana, en el qual les ganes de festa maNo es vjor d'una part dels veïns havien fet que s'oblidessin les mesures de seguretat, en especial la distància interpersonal i en alguns casos també les mascaretes. L'alcalde, Pere Regull, ha lamentat les aglomeracions i, en una declaració enregistrada, ha reconegut que "s'ha posat en risc la salut de tots". Per això, l'Ajuntament demana a tots els veïns que no participin en cap acte en què es deixin de banda les mesures sanitàries per combatre el covid-19.

Tal com recull l'ACN, Regull ha dit que "entén" el sentiment dels vilafranquins en l'inici de la festa major, però ha remarcat que "no es poden permetre aglomeracions que posin la salut en risc". "Faig una crida a la responsabilitat de tots els vilafranquins i vilafranquines perquè aquests fets no es tornin a produir", ha demanat a través d'un vídeo difós al seu perfil de Twitter. Regull s'ha adreçat especialment als components dels balls populars i tradicionals, molts dels quals han protagonitzat els actes espontanis d'aquest dissabte. Regull els ha llançat un avís: "Els adverteixo que es prendran les mesures necessàries per evitar de nou aquests fets".

A través de les xarxes, les imatges s'han fet virals en un context en què les autoritats sanitàries fa setmanes que adverteixen de l'increment de la corba de contagis i apel·len a la responsabilitat de la ciutadania. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha recordat que fa quinze dies precisament Vilafranca va haver de fer un cribatge pel creixement de casos. "El millor homenatge a Sant Fèlix és no posar-nos en risc", ha afirmat.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a demanar prudència a tothom davant d'uns dies decisius, abans de l'inici del curs escolar. "Si us plau, ens juguem l'any aquests dies", ha publicat a Twitter. També el vicepresident, Pere Aragonès, ha recordat que tothom està fent "un gran esforç col·lectiu per doblegar la corba" i que cal mantenir la "màxima col·laboració i responsabilitat".

El dia 29 d'agost es fa normalment la Tronada, que marca l'inici oficial de la festa major de Vilafranca, i una cercavila. Aquest any la Tronada s'ha fet des d'un terrat per evitar aglomeracions. Però això no ha evitat que alguns centenars de persones fessin els balls, que s'havien suspès. Les imatges d'aglomeracions arriben 24 hores abans de la que hauria de ser la tradicional diada castellera de Sant Fèlix, que reuneix milers de persones a la plaça de la Vila i que aquest any no es podrà fer.

stats