SOCIETAT
Societat 10/05/2012

El moviment 15-M acamparà tres dies a la plaça de Catalunya

Crearan una assemblea permanent i preparen diversos tallers i espais temàtics al voltant de la plaça

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaEl moviment 15-M tornarà a acampar a la plaça de Catalunya un any després. Ho faran a través d'una assemblea permanent que quedarà constituïda després de la manifestació convocada per a aquest dissabte a les sis de la tarda. Els 'indignats', doncs, crearan espais temàtics i tallers al voltant de la plaça, on es realitzaran debats i xerrades. A més, el 'Fòrum dels pobles' serà un espai on es visualitzaran els projectes de les diferents plataformes per "demostrar" que no han estat parats durant aquest temps.

En una roda de premsa per presentar el seu programa, representants de les diverses plataformes que formen part del moviment han llegit un manifest on expliquen que tornen al carrer "amb unes exigències legítimes i majoritàries i amb la voluntat de començar a construir alternatives al model d'organització social".

Entre les seves exigències, hi ha la petició de que no es gasti "ni un euro més" per salvar els bancs i que no es retalli en educació i sanitat. També demanen garantir el dret a un habitatge digne, una reforma fiscal i la defensa dels drets de reunió, manifestació, vaga i associació.

"Vam sortir al carrer de forma natural fa un any. Durant aquest temps sembla que no hi érem, però molta gent ha estat treballant en petits grups", ha dit una de les assistents, que ha remarcat que el poble "ha de parlar" i que la brutalitat policial "ha d'acabar".

La manifestació començarà a la plaça de Catalunya dissabte a les sis de la tarda, anirà per ronda Sant Pere fins a la plaça Universitat i d'allà seguirà per la Gran Via fins a Balmes, una part de l'avinguda Diagonal i baixarà per passeig de Gràcia per tornar a la plaça de Catalunya, on es farà l'assemblea.

Malgrat que es neguen a anomenar-ho "acampada", es constituirà una assemblea permanent que durarà com a mínim fins al dia 15. A més, des de divendres alguns grups ja podrien estar passant la nit allà. "Treballarem en un espai públic", han dit.

stats