SOCIETAT
Societat 20/11/2011

El moviment 15M ocupa un edifici a Barcelona per allotjar joves en atur

És el número 53 del carrer Portugal, al barri barceloní de Sagrera

Efe
1 min

BarcelonaDiverses desenes d'activistes del moviment 15M han ocupat l'edifici del número 53 del carrer Portugal, al barri barceloní de Sagrera, per allotjar joves en atur que no puguin pagar el lloguer d'un habitatge.

Segons que ha informat una portaveu dels activistes, el bloc, que alberga 16 habitatges en perfecte estat, es va construir fa deu anys i mai no se li ha donat cap ús, motiu pel qual dimarts passat van decidir ocupar-lo per donar-li un ús social.

Per temor al desallotjament exprés, els indignats no han anunciat l'ocupació fins avui, quan han celebrat un dinar popular i han deixat que els veïns entressin i visitessin el bloc d'habitatges.

També han penjat dues pancartes a la façana de l'edifici on clamaven: "Mai més soles, juntes ho podem fer tot" i "10 anys buit i milers de persones sense casa, com s'entén?".

A mitja tarda, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han acudit a l'edifici i han identificat quatre dels ocupants, fet que ha incrementat la por dels activistes a ser desallotjats en els pròxims dies.

Si no es produeix aquest desallotjament en els pròxims dies, entre quinze i vint joves desocupats entraran a viure a l'edifici i, més endavant, també contemplen la possibilitat d'allotjar famílies desnonades.

També els responsables d'aquesta acció tenen previst destinar la planta baixa de l'edifici a crear un espai social on els veïns i les associacions del barri puguin celebrar reunions i activitats.

Aquesta acció s'emmarca dins d'una setmana en la qual el moviment 15M s'ha proposat passar de la indignació a l'acció i ha realitzat diverses ocupacions de blocs d'habitatges buits per destinar-los a usos socials.

stats