Societat 15/07/2014

Multen 24 centres de submarinisme per activitats il·lícites a les illes Medes

El conseller d'Agricultura ha explicat que el total de les multes suma 29.300 euros

Efe
1 min
Diversos submarinistes al voltant de les illes Medes / ACN

BarcelonaEl departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat ha obert un total de 24 expedients sancionadors a centres de submarinisme per realitzar activitats il·legals a les illes Medes. Segons ha informat el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, en una resposta parlamentària, dels 24 expedients han resultat multes per valor de 29.300 euros.

En la majoria dels casos, les sancions han estat motivades per dos supòsits: desenvolupar activitats sense autorització o incomplir les condicions de les autoritzacions i per fer transformacions als hàbitats naturals i la coberta vegetal silvestre.

El conseller ha explicat que per prevenir les accions il·legals, aquest estiu, els responsables de la gestió del parc natural de les illes Medes, conjuntament amb el cos d'Agents Rurals, han programat tasques de vigilància "per comprovar el compliment adequat de les condicions fixades per a la pràctica de la immersió".

Josep Maria Pelegrí també ha informat que entre el juny i el setembre de l'any passat, durant la temporada estival, els agents rurals van realitzar un total de 470 actuacions al litoral del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter relacionades amb la vigilància i la inspecció d'activitats d'immersió i de pesca marítima. D'aquestes actuacions, 77 van correspondre a inspeccions a centres d'immersió de les empreses que actuen a la zona de les illes Medes.

stats