Societat 10/10/2011

El vi negre contra el càncer de mama

El resveratrol, contingut en el vi negre, impedeix que les cèl·lules canceroses es desenvolupin com si fossin sanes

Ara
1 min

BarcelonaDiverses recerques científiques indaguen en la relació entre vi i el càncer de mama. Es tracta d'una relació que es pot provar científicament quan un dona consumeix dues o més copes al dia. Ara, un nou estudi publicat a FASEB journal explica com el resveratrol, responsable d'altres efectes benèfics del vi negre, pot parar el creixement de les cèl·lules canceroses gràcies bloquejant el creixement de cèl·lules malignes provocat per l'estrogen.

Durant el cicle premenstrual, generalment, l'estrogen dispara la proliferació de cèl·lules a la part interior de les glàndules productores de llet. Al final de la regla, la majoria d'aquestes cèl·lules es deterioren i moren. L'estrogen no distingeix les cèlules normals de les canceroses, de manera que pot accelerar el creixement tant d'unes i com de les altres. El resveratrol fa que les cèl·lules canceroses no creixin com si fossin les sanes. Molts medicaments utilitzats per curar el càncer de mama funcionen amb el bloqueig selectiu del l'efecte de l'estrogen.

"Aquests descobriments són emocionants, però de cap manera significa que la gent hagi de sortir i començar a utilitzar vi negre o suplements de resveratrol com a tractament del càncer de mama", ha dit Dr. Gerald Weissmann, editor en cap del FASEB Journal. "El que significa és que els científics no han acabat de destil·lar els secrets que s'amaguen darrere de productes naturals com el vi negre".

stats