Societat 01/01/2016

“Estava arraulit, tenia fred i cridava el seu pare”

Troben sa i estalvi el Jordi, el nen de 3 anys desaparegut 20 hores en una zona boscosa de Camós

Josep Pastells
4 min
Després de donar-li sucs i de protegir-lo amb una manta tèrmica, els Bombers han traslladat el Jordi a la casa rural

GironaArrecerat en unes bardisses, enfredorit i amb la cara plena d’esgarrinxades però sa i estalvi després de perdre’s més de vint hores en una zona boscosa i accidentada de Camós (Pla de l’Estany), Jordi Nievas, el nen de tres anys semblava ahir al migdia menys nerviós que els dos homes que van trobar-lo en una zona abrupta i de difícil accés prop de Mas Ventós. “Vam sentir una veu, estava arraulit, tenia fred i cridava el seu pare”, relatava ahir Josep Maria Ribas, fill del propietari del mas. “Estava espantat i ens hem emocionat molt. Jo també tinc una nena petita i et poses en la pell de la família”, afegia.

“Hem patit molt. No em puc ni imaginar l’angoixa que han passat els pares”, explicava Dolors Ramon, una de les 500 persones que van participar en el dispositiu de recerca juntament amb Bombers, Mossos d’Esquadra, agrupacions de defensa forestal de la zona i Protecció Civil de Banyoles. De fet, el pare del Jordi explicava aquest divendres en declaracions a TV3 que el nen té ara “dos aniversaris”, en referència al dia del seu naixement i a la data en què l’han trobat sa i estalvi. Un vídeo de la Cadena Ser recollia el moment del rescat.

Des de les 17.19 hores del 31 de desembre, quan es va comunicar la seva desaparició, el Jordi va protagonitzar una història de por i angoixa que per sort va tenir un final feliç: en sentir els lladrucs dels seus gossos, els propietaris de Mas Ventós van acabar localitzant-lo a les 13.30 hores de l’1 de gener a gairebé un quilòmetre i mig de Can Serrallonga, la casa rural on s’havia perdut. La seva trucada al telèfon 112 va desencadenar en pocs minuts un esclat d’alegria. “Havien passat tantes hores que ja ens temíem el pitjor”, confessava Mònica Juanola, una de les voluntàries que participava en la recerca. “El primer dia de l’any ha començat malament, però ha acabat molt bé”, deia Aranzazu Pérez, una veïna de Camós que, com la majoria d’habitants de la comarca, va seguir els esdeveniments amb un nus a la gola. “Gràcies a Déu no li ha passat res. A mesura que passaven les hores començava a desesperar-me”, explicava Maria Bonet, que juntament amb uns amics també va ajudar a pentinar la zona.

Estava espantant i tenia gana

En ser localitzat, el Jordi va beure alguns sucs de fruita i, abrigat amb una manta tèrmica, va ser traslladat pels serveis d’emergència a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on van donar-li l’alta després d’examinar-lo i comprovar que, malgrat haver passat la nit al ras, es trobava bé i només tenia una lleu hipotèrmia. El petit tenia algunes esgarrapades i els peus inflats, ja que havia perdut una sabata. “Estava espantat i tenia molta gana. Al menjar no ha dit que no. Ha pres dos sucs i un croissant”, afegia el pare del Jordi a TV3. “Ens feia molta por que arribés la nit sense trobar-lo, però per sort no ha sigut així”, declarava a l’ARA Enric Cano, cap dels bombers a Girona.

“És un nen fort, estava ben abrigat i tot ha acabat bé”, subratllava el conseller d’Interior en funcions, Jordi Jané, que es va desplaçar a Camós per seguir de prop la recerca del nen desaparegut. “És una gran notícia; vull agrair als centenars de voluntaris la solidaritat que han mostrat”, afegia. L’infant es va perdre quan jugava amb altres nens al costat de la casa rural; en aquells moments, els seus pares, de Sant Feliu de Guíxols, on regenten un bar i són molt coneguts, estaven descarregant l’equipatge del vehicle en què acabaven d’arribar per passar la nit de Cap d’Any a la casa en companyia d’altres parelles amb fills. Quan els altres dos nens van tornar, al cap d’uns deu minuts, el Jordi ja no hi era. S’havia desorientat i caminava en direcció oposada a la masia. En la recerca hi van participar dos helicòpters i també submarinistes que es van capbussar a la bassa de Can Serrallonga. Al Jordi, per sort, el van trobar 20 hores després.

stats