Societat 24/06/2015

Nit tranquil·la de Sant Joan amb petits incendis de matolls, contenidors i papereres

Segons els bombers, han augmentat respecte de l'any passat els incendis en carrers en zones urbanes, sobretot en contenidors i papereres

Ara
2 min
Un nen celebrant la revetlla de Sant Joan / PERE VIRGILI

BarcelonaLa revetlla de Sant Joan ha estat tranquil·la i dins del que es considera normalitat, sense cap gran incendi, segons les dades dels Bombers. Tot i així, com cada any, hi ha hagut multitud de petits incidents, principalment incendis de matolls en zones urbanes o dels afores de pobles i ciutats i moltes papereres i contenidors cremats a causa del mal ús dels petards.

Segons les dades dels Bombers de la Generalitat des de la tarda de dimarts i fins a les 8.00 hores d'aquest dimecres, s'han fet 1.043 serveis. El gruix més important d'actuacions s'ha registrat a partir de la mitjanit i durant la matinada, unes hores en que s'han fet aproximadament la meitat d'aquestes sortides.

El fet més destacat és un augment considerable respecte de l'any passat d'incendis a la via pública, sobretot de contenidors i papereres, segons els Bombers de la Generalitat. En concret s'han fet 503 serveis per incendis de contenidors, mobiliari urbà i altres elements, 369 per incendis de vegetació -urbana, agrícola o forestal- i 111 serveis més per altres tipus d'incidències com accidents de trànsit o fuites d'aigua.

L'incendi més important s'ha registrat a Cervelló, on han cremat 2,5 hectàrees. L'avís del foc s'ha rebut a les 22.48 h i ha mobilitzat set dotacions de bombers. Cap a la una de la matinada el foc, que ha afectat la zona del Puig Castellar, propera també a Sant Vicenç dels Horts, es considerava sota control.

Per comarques, la zona on ha calgut fer més serveis ha estat el Vallès Occidental, on se n'han comptat 220; seguit del Baix Llobregat, amb 127; i del Barcelonès (sense comptar Barcelona), amb 103.

Per una altra banda, Protecció Civil de la Generalitat ha informat que "no hi ha hagut cap incidència rellevant", tot i que ha rebut durant tota la revetlla unes 3.800 trucades al telèfon d'emergències 112 per informar de 1.791 incidents diferents. Per municipis Barcelona encapçala el llistat de trucades, amb 652, seguida de Terrassa amb 172, L'Hospitalet de Llobregat amb 164, Badalona amb 161 i Sabadell amb 157.

stats