Societat 21/09/2019

Normalitat en les primeres hores de vaga a l'aeroport de Barcelona

Els treballadors de terra d'Iberia faran vaga fins al dia de la Mercè

Efe
1 min
El personal de terra d’Iberia al Prat té previstes dues jornades de vaga aquest cap de setmana, coincidint amb el pont de la Mercè.

BarcelonaLes primeres hores de la nova jornada de vaga del personal de terra d'Iberia d'aquest dissabte a l'aeroport de Barcelona estan transcorrent amb normalitat i s'estan complint els serveis mínims previstos, segons ha informat la companyia aèria en un comunicat.

El nombre d'empleats de torn i sense serveis mínims és, segons Iberia, de 152, i, d'aquests, 145 estan treballant i 7 estan fent vaga, de manera que el seguiment entre els treballadors sense carta de serveis mínims és del 4,49 %. Fins a les 8.30 h, Iberia Airport Services havia atès 94 vols (43 arribades i 51 sortides).

Vueling, l'aerolínia amb més trànsit a Barcelona i la més afectada per aquesta nova jornada de vaga, ha cancel·lat 46 vols que tenia previst operar avui amb destinació o sortida a l'aeroport del Prat.

La vaga d'aquest dissabte se suma a les que la plantilla d'Iberia al Prat ha dut a terme durant aquest estiu, el 27 i el 28 de juliol i els dies 24, 25, 30 i 31 d'agost, cosa que va obligar a cancel·lar desenes de vols.

Els treballadors de terra d'Iberia a l'aeroport Barcelona-El Prat repetiran la vaga els dies 22, 23 i 24 de setembre, en plenes Festes de la Mercè, després de fracassar les últimes negociacions entre l'empresa i el comitè aquesta setmana.

Segons la UGT, els treballadors d'Iberia al Prat mantenen les peticions per a l'aeroport barceloní, que passen per la transformació de 400 contractes eventuals en fixos parcials i la transformació dels actuals contracte fixos parcials a contractes a temps complet.

stats